Leri O'Benon u Zvezdi

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2005.

10:44

Default images

Zvezda NCAA lige i košarkaš Luivil Kardinalsa Leri O Benon novi je košarkaš Crvene zvezde. 23-godišnji O Benon predvodio je ekipu Luivila do F4 NCAA lige.

Leri O Benon (nosi broj 34 na ledjima) je u završnoj godini studija bio najbolji košarkaš čuvenog univerziteta koji sa klupe predvodi Rik Pitino, ex trener Kentakija i NBA ekipe Boston Seltiks.

U završnoj godini 192 santimetra visoki O Benon prosečno je ubacivao 19 poena po utakmici, ali je najbolje partije pružao kada je za ekipu Luivila to bilo najpotrebnije – u finišu sezone. Protiv Šarlota je postigao 33 poena (pobeda 94:82), da bi 2 dana kasnije u utakmici koja je Luivilu donela titiulu u svojoj konferenciji u Čikagu protiv De Pola zabeležio 25 poena uz perfektan šut: 5-5 za tri poena, 7-7 sa linije slobodnih bacanja.

O Benon je prošao kompletan koledž program legendarnog Rika Pitina. Sve ekipe koje je sa klupe vodio ovaj trener u NCAA igraju brzu košarku i presing po celom terenu, što O Benona čini i odličnim odbrambenim igračem koji je odlično fizički pripremljen.
U narednoj sezoni O Benon bi trebalo da bude glavno napadačko oružje crveno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: