Čudo od deteta – budućnost svetske košarke dolazi iz Francuske VIDEO

Viktor Vembanjama, 16-godišnji košarkaš Nantera, budućnost je svetske košarke što pokazuju i najnoviji snimci na društvenim mrežama.

Izvor: PT

Sreda, 21.10.2020.

18:10

Default images

Francuski košarkaš nedavno je trenirao sa Rudijem Goberom i Vensanom Poarijeom – centrima reprezentacije Francuske.

Vembanjama je čudo od deteta pošto je visok 218 centimetara, a na sve to ima odlično kontrolu lopte, mekan šut i generalno sjajan osećaj za igru. Vembanjama je sa lakoćom pogađao preko Gobera, a nekoliko dana kasnije je to demonstrirao i na terenu u francuskoj trećoj ligi.

Talentovani košarkaš ostvario je učinak od 22 poena, 10 skokova i sedam blokada u pobedi Pol Fransa nad Avrom. Vembanjama je prethodne sezone debitovao u Evrokupu sa samo 15 godina.

16-godišnjak će moći 2013. najranije da izađe na NBA draft i ako se sve bude razvijalo u pravom smeru, nema sumnje da će biti prvi pik na Draftu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: