"Čudo, senzacija, šok, kolaps" – Slovenci na naslovnim stranama svetskih medija

Pretposlednja etapa Tur d'Fransa donela nam je nezapamćeno uzbuđenje jer je mladi Tadej Pogačar uspeo da nadoknadi veliki zaostatak u odnosu na Primoža Rogliča.

Izvor: PT

Subota, 19.09.2020.

19:30

EPA-EFE/Marco Bertorello / Pool

U borbi dva sunarodnika na kraju je slavio mlađi, 22-godišnji Pogačar, koji je odvezao neverovatan hronometar došavši na cilj sa skoro dva minuta prednosti u odnosu na Roglu.

To mu je bilo dovoljno da preuzme vođstvo u generalnom plasmanu i pred poslednju etapu, na kojoj neće biti napada na ukupan poredak, ima 59 sekundi bolje vreme od starijeg sunarodnika.

Pogačar i Roglič nalaze se na naslovnim stranama svih svetskih medija, pogotovo evropskih gde je biciklizam veoma popularan sport.

Francuski L'Ekip piše o "čudesnom Pogačaru", španska Marka navodi da je Pogačar vozio kao "oluja" i da je oduvao Rogliča na hronometru.

Britanski "BBC" piše o "zapanjujućoj" vožnji na hronometru, švajcarski Blik o "kolapsu Rogliča", a nemački Špigel o "senzacionalnom" Pogačaru.

Više o pobedi Tadeja Pogačara pročitajte OVDE.
SS/L'Equipe
SS/Marca
SS/BBC
SS/Blick
Foto: SS/Spiegel

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: