Đoković sam sebi iskomplikovao put do polufinala

Najbolji svetski teniser Novak Đoković uspeo je da dođe do polufinala Mastersa u Rimu pošto je pobedio Nemca Dominika Kepfera u tri seta – 2:1 (6:3, 4:6, 6:3).

Izvor: SS

Subota, 19.09.2020.

14:00

Đoković sam sebi iskomplikovao put do polufinala
Photo by Riccardo Antimiani - Pool/Getty Images

Sledeći rival biće mu Kasper Rud iz Norveške koji je posle tri sata borbe eliminisao Matea Beretinija sa 2:1 (4:6, 6:3, 7:6).

Ništa nije slutilo da će Đokovićevo četvrtfinale potrajati više od dva sata, pogotovo posle njegovog furioznog starta i vođstva od 4:0.

Činilo se da će ovo biti "čišćenje" sa rimske šljake, ali je levoruki i vrlo nezgodni Nemac uspeo odmah da odgovori i dobije tri vezana gema, od čega dva brejka.

Đoković je tada prvi put zastao, ali ipak smogao snage da dođe do osvajanja prvog seta sa 6:3. Novak je i u drugom setu dobro počeo, oduzeo servis rivalu i stigao do 3:1. Činilo se da ide ka lakom plasmanu u polufinale.

Ali, tada je usledio novi pad i gubitak pet od narednih šest gemova.

Kepfer nije idealno servirao, ali je ulazio u razmene udaraca u kojima je koristio greške Srbina i nedostatak koncentracije.

Neiznuđenih grešaka je bilo na pretek u tim momentima, pa je stradao i reket. Ali, u trećem setu ipak su stvari došle na svoje.

Novak je u trećem gemu oduzeo servis rivalu i tu prednost nekako sačuvao do kraja, iako je i dalje oscilirao.

Na servis Kepfera je imao dve meč-lopte i izlaskom na mrežu je iskoristio drugu za plasman u polufinale.
Na kraju je Novak imao čak 26 poena samo iz forhenda, što mu se nije dešavalo ni u mnogo dužim mečevima u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

215 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: