Subota, 01.08.2020.

10:23

"Imali smo vrhunski tim, ali na terenu nismo bili ni za k***c"

Siniša Mihajlović, trener fudbalera Bolonje, govorio je o reprezentaciji u vreme kada je igrao.

Izvor: MS

Photo by Lutz Bongarts/Bongarts/Getty Images

Mihajlović se, pričajući o nadimku koji mu je nametnut u Italiji – "Gvozdeni narednik", prisetio jakog tima Jugoslavije sa Draganom Stojkovićem Piksijem, Vladimirom Jugovićem, Predragom Mijatovićem i ostalim asovima.

Jugoslavija nije napravila veći uspeh (osmina finala SP, četvrtfinale EP), iako je imala tim za veće domete. Mihajlović je otkrio razloge.

"Disciplina je osnovna stvar. Igrao sam u nacionalnom timu, punim vrhunskih igrača, ali na terenu nismo bili ni za k***c. Zašto? Zato što nije bilo discipline. Postoje pravila i morate ih se pridržavati jer u suprotnom ništa nećete uraditi", rekao je Mihajlović za Korijere delo Sport.

On je objasnio da je takav i kod kuće sa porodicom.

"Čak i kod kuće sa decom stvari su jasne", poručio je Mihajlović, a onda se prisetio kako se izlečio od leukemije.

"Ja sam normalna osoba. Nisam pobedio u toj bitki jer sam hrabar. Lekari su, sve je bilo na njima", zaključio je bivši reprezentativac.

Upravo je poslednje EP za Srbiju, naslednicu Jugoslavije, bilo pre 20 godina i to završeno debaklom od Holandije u četvrtfinalu (6:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: