Na današnji dan pre 12 meseci VIDEO

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, 14. jula 2019. godine još jednom nas je podsetio da spada među najveće sportiste svih vremena.

Izvor: PT

Utorak, 14.07.2020.

13:24

Default images

Srpski teniser je pre tačno godinu dana osvojio petu titulu na Vimbldonu, a u velikom finalu savladao je još većeg protivnika Rodžera Federera.

U jednom od najvećih mečeva u istoriji, Novak je uspeo da slavi u tri taj-brejka od kojih je poslednji bio super taj-brejk jer se igrao u petom setu pri rezultatu 12:12.

Đoković nije bio na svom nivou u finalu, dosta se mučio u nekim trenucima, ali je još jednom pokazao onu odliku velikih šampiona da pobeđuju i kada ne igraju najbolje.

Na ovom susretu nastala je verovatno jedna od legendarnijih slika kada je gospođa sa tribina upala u kadar pokazivajući kažiprst, čime je aludirala da Federeru fali još jedan poen kako bi došao do trofeja.

Ovaj trenutak desio se u 16. gemu petog seta kada je Federer ima servis i dve meč lopte. Đoković je uspeo da spasi obe i da potom napravi ribrejk.

Potom su nastavili veliku borbu, verovatno bi meč trajao i duže, ali prvi put u finalu primenjeno je pravilo super taj-brejka. Na semaforu je bilo 12:12 i usledio je dodatni gem koji se igrao do sedam.

Kao u prethodna dva taj-brejka u meču, Novak je uspeo da bude mentalno jači i to mu je na kraju donelo peti trofej na terenima Ol Ingland klaba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: