Nadal zakazao meč sa Kecmanovićem, veliki preokret Lajovića

Rafael Nadal uspeo je da se plasira u osminu finala turnira u Akapulku, pošto je savladao zemljaka Pabla Anduhara sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2).

Izvor: MT

Sreda, 26.02.2020.

08:30

Nadal zakazao meč sa Kecmanovićem, veliki preokret Lajovića
Photo by Hector Vivas/Getty Images

"Biku sa Maljorke" bilo je potrebno tačno sat i po vremena igre da pobedi 54. igrača sveta.

Nadal je slabo startovao i već u prvom gemu pretrpeo brejk, ali je već u četvrtom izvratio ribrejkom.

U šestom je uspeo još jednom da oduzme servis rivalu i prvi set privede kraju, 6:3.

Drugi deo igre počeo je na drugačiji način od prvog – brejkom Nadala.

U završnici je viđen festivali brejkova, Nadal je pretrpeo jedan, a Anduhar dva, pa je drugi teniser sveta relativno lako zakazao duel sa Miomirom Kecmanovićem.
Photo by Marcelo Endelli/Getty Images
Veliku pobedu ostvario je i Dušan Lajović, koji je posle preokreta savladao Stiva Džonsona sa 2:1 u setovima (6:7, 6:4, 6:3).

Srpski teniser je bio na ivici poraza, pošto je, nakon gubitka prvog seta posle taj-brejka, u drugom imao brejk zaostatka.

Lajović je ekspresno uspeo da se vrati, a zatim u 10. gemu iskoristi treću set loptu i odvede meč u treći, odlučujući set.

Srpski igrač ga je loše započeo i već u prvom gemu pretrpeo brejk. Ipak, kao i u drugom setu, uspeo je relativno brzo da se vrati u duel i sa dva brejka zaredom prelomi meč i plasira se u osminu finala.

Tamo ga čeka južnokorejski igrač Sunvu Kvon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: