Bobi i Gudurić dobro iskoristili minute u "garbidž tajmu"

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Minesotu Timbervulvs 139:123 u noći između ponedeljka i utorka.

Izvor: PT

Utorak, 25.02.2020.

08:11

Bobi i Gudurić dobro iskoristili minute u
Photo by Brandon Dill/Getty Images

Srpski košarkaš Boban Marjanović odigrao je svega četiri minuta za pobednički tim.

Marjanović je dobio priliku u završnici utakmice kada je pitanje pobednika bilo već rešeno. On je za četiri ostvario učinak od šest poena i jednog skoka, uz 3/5 igre.

Maveriksi su od starta utakmice kontrolisali ritam, već u drugoj četvrtini imali su 20 poena prednosti i do kraja utakmice Timbervulvsi nisu uspeli da dođu do jednocifrenog zaostatka.

Luka Dončić na terenu je proveo tri četvrtine i zbog velike prednosti nije bilo potrebe da igra u poslednjoj deonici. Reprezentativac Slovenije utakmicu je završio sa 20 poena, devet skokova, sedam asistencija i dve ukradene lopte.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Tim Hardavej junior sa 23 poena, Kari je ubacio 19, dok je Porzingis imao 15.

U poraženom timu Dianđelo Rasel je imao 29 poena i pet asistencija, Malik Bizli je ubacio 21, a Džejms Džonson je postigao 19 poena.

Minesota ima 16/40, a Dalas 35/23. Košarkaši Los Anđeles Klipersa ubedljivo su savladali Memfis Grizlise 124:97.

Srpski košarkaš Marko Gudurić dobio je priliku na utakmici i odlično ju je iskoristio. Reprezentativac Srbije je za sedam minuta na terenu došao do učinka od osam poena, jednog skoka i asistencije (3/5 iz igre).

Gudurić je igrao u takozvanom "garbidž tajmu", odnosno u vremenu kada je utakmica bila rešena i raduje što je na dobar način iskoristio ukazano poverenje.

Klipersi nisu dozvolili iznenađenje i već u prvoj četvrtini su prelomili meč, pošto je posle dvanaest minuta igre na semaforu bilo 40:14.

Najefikasniji bio je Kavaj Lenard sa 25 poena i osam skokova, Montrez Herel je imao 22 poena, dok su po 13 ubacili Šemet i Grin. U poraženom timu Morent je postigao 16, a Đeng i Džekson 14.

Memfis ima skor 28/29, a Klipersi 38/19. Košarkaši Orlando Medžika pobedili su na gostovanju Bruklin Netse 115:113.

Gosti s Floride utakmice su prelomili u drugom poluvremenu dobivši ga rezultatom 74:59.

Nikola Vučević imao je dobro veče, nije forsirao i prepustio je Eronu Gordonu da dovuče tim do veoma važnog trijumfa u borbi za plej-of.

Reprezentativac Crne Gore ostvario je učinak od 16 poena, 10 skokova i pet asistencija, dok je Gordon imao 27 poena, 10 skokova, četiri asistencije, ukradenu loptu i dve blokade.

Pored njih dvojice odlično su odigrali Evan Furnije i Terens Ros koji su imali po 21 poen. U domaćem timu Spenser Dinvidi je postigoa 24 poena, Levert je imao 19, Templ 18, a Džeret Alen 16 i 11 skokova.

Orlando ima 25/32, a Bruklin 26/30. Košarkaši Jute Džez doživeli su neočekivano težak poraz pred domaćom publikom od Finiks Sansa – 131:111.

Juta je dobro otvorila utakmicu, posle prve četvrtina imala je osam poena prednosti, međutim u naredne tri je odigrala veoma slabo i Sansi su zasluženo slavili.

Ključna je bila treća i četvrta deonica u kojoj je ekipa Montija Vilijamsa napravila odlučujuću razliku.

Najefikasniji kod Sansa bio je Devin Buker sa 24 poena i 10 asistencija, a pratio ga je Riki Rubio sa 22 poena, šest skokova, 11 asistencija i čak sedam ukradenih lopti.

Keli Ubre je postigao 18 poena, dok je Dario Šarić bio bez promašaja – 14 poena (5/5 iz igre), tri skoka i dve asistencije. Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović odigrao je solidnu partiju (16p, 4/10 iz igre), dok je čak 38 poena Donovana Mičela bilo nedovoljno franšizi iz Solt Lejk sitija.

Finiks ima skor 24/34, a Juta 36/21.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: