Hjuston i Milvoki bez premca – tripl-dabl Hardena, siloviti Adetokumbo

Košarkaši Hjuston Roketsa i Milvoki Baksa bili su sigurni i drugim mečevima plej-of serija.

Izvor: LN

Četvrtak, 18.04.2019.

08:38

Hjuston i Milvoki bez premca – tripl-dabl Hardena, siloviti Adetokumbo
AP Photo/David J. Phillip

Hjuston je poveo sa 2-0 u seriji Zapada protiv Juta Džeza, dok je Milvoki istim rezultatom na Istoku poveo protiv Detroit Pistonsa.

Roketsi su i drugi meč zaredom "oduvali" Jutu sa terena i sada slavili pobedu od "samo" 20 razlike, naspram prve koja je iznosila 32 poena prednosti.

Prednost domaćina iz Teksasa je u jednom trenutku iznosila i 28 poena, ali je gost uspeo da koliko-toliko ublaži poraz.

Još jedanput najbolji bio je Džejms Harden sa tripl-dablom od 32 poena (11/24), 13 skokova i deset asistencija. Kris Pol je bio odličan u odbrani, a što se statistike tiče imao je 17 poena, tri asistencije i dve ukradene lopte. Pi Džej Taker i Erik Gordon dodali su po 16 poena.

Na drugoj strani Istakli su se Rojs O'Nil i Riki Rubio sa po 17 poena. Derik Fejvors je ubacio 14 (12 skokova), dok su Donovan Mičel i Rudi Gober imali po 11. Milvoki je od Detroita bio ponovo ubedljiv. Posle prvog meča i +35, sada je bilo +21 (120:99).

Pistonsi su se odlično držali u igri tokom prvog poluvremena i na pauzu otišli sa vođstvom od pola koša, ali se za tim Dvejna Kejsija sve raspalo u nastavku igre.

Prednost Baksa je u nastavku rasla sve brže i brže, a Pistonsi nisu nikako mogli da zaustave nalet domaćina. Treća četvrtina završena je rezultatom 35:17 i tu je svaka nada gostiju utithnula.

Od Janisa Adetokumba videli smo novu dominantnu partiju (26 poena, 12 skokova). Erik Bledso ga je u poenima nadmašio za jedan, dok je Kris Midlton imao 24, uz osam asistencija.

Piston se je predvodio Luk Kenard sa 19 i Redži Džekson i Andre Dramond sa po poenom manje. Detroitov centar upisao je i učinak od 16 uhvaćenih lopti.

Obe serije iz ovog teksta sada menjaju domaćina, a naredni mečevi su na programu u noći između subote i nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: