Kecmanović ima još da uči – Raonić na iskustvo do polufinala

Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je od Miloša Raonića u četvrtfinalu Mastersa u Indijan Velsu posle dva odigrana seta.

Izvor: LN

Četvrtak, 14.03.2019.

20:50

Kecmanović ima još da uči – Raonić na iskustvo do polufinala
AP Photo/Mark J. Terrill

Kanađanin je odneo pobedu rezultatom 6:3, 6:4 posle jednog časa i 15 minuta igre.

Raonić je po drugi put ove sezone pobedio Kecmanovića, i ovaj u dva seta, te se plasirao u polufinale prvog Mastersa u sezoni.

Kecmanović je dobro ušao u duel i nije se videla nikakva trema kod našeg 19-godišnjaka, a Raonić je od početka meča držao veoma visok nivo tenisa.

Srpski teniser je tokom maltene celog prvog seta igrao dobro, u pojedinim trenucima i bolje od rivala, ali ga je koštao jedan trenutak pada koncentracije u kojem je Raonić uspeo da dođe do brejka.

Miloš je poveo sa 2:1 i servirao za potvrdu brejka, a Kecmanović je uspeo da dođe do brejk lopte. Ipak, usledilo je ono po čemu je Kanađanin poznat – "bombastičan" servis, pa je brejk prilika bila neutralisana.

Do kraja seta naš teniser nije uspeo da ozbiljnije ugrozi protivnika, koji je poveo sa 1-0.

Prenos ovog meča mogli ste pratiti i uz naš LIVE BLOG. Drugi set počeo je veoma slično kao i prvi, a Kecmanović je izgledao za nijansu sigurnije. Držao se dobro, ali nije uspevao da čita Raonićeve servise, pogotovo druge, koje je Miloš veoma dobro plasirao u same uz samu liniju.

Pri rezultatu od 3:3 desio se sudbonosni momenat i maltene preslikana situacija iz prvog seta. Uprkos dobroj igri srpskog tenisera Raoniću je bio potreban samo momenat pada u igri protivnika kako bi stvorio brejk lopte.

Kanađanin je došao do dve – kod prve je pogrešio, ali kod druge imao mnogo sreće i forhendom koji je jedva zakačio liniju došao do brejka.

Kecmanović je u narednom gemu pokazao veliku odlučnost i karakter. Miloš je imao 40:15, ali su usledile dve greške, a zatim i neverovatan pasing šot Srbina, koji smo videli nekoliko puta tokom duela.

Miomir je kod brejk lopte odigrao izuzetno loš ritern, "nabacio" lopticu na Raonićev forhend, pa se otišlo u đus. Nekoliko poena posle propuštene šanse Kecmanović je dobio još jednu. Kecmanović je opet imao priliku, ali ni nju nije iskoristio. Fortuna je i u tom trenutku, kao i tokom većine meča, bila na strani Kanađanina.

Do kraja meča, to jest u još jednom preostalom servis gemu Raonića, Kecmanović nije uspeo da napravi iznenađenje, pa je pretrpeo prvi poraz.

U polufinalu turnira u Indijan Velsu Raonić će za protivnika imati boljeg iz okršaja u kojem se sastaju Austrijanac Dominik Tim i Francuz Gael Monfis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: