Džordž kao MVP, Vestbrukov "kvadripl-dabl" – Tander osvojio Teksas

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera pobedili su Hjuston Roketse na gostovanju rezultatom 117:112.

Izvor: LN

Nedelja, 10.02.2019.

08:10

Džordž kao MVP, Vestbrukov
AP Photo/Eric Christian Smith

Oklahoma je došla do pobede posle nestvarnog preokreta, nakon zaostatka od 23 poena koji su imali tokom treće četvrtine.

Hjuston je već u prvom poluvremenu došao do 26 poena prednosti i bio znatno bolji rival, ali se sve raspalo za domaćina iz Teksasa u nastavku igre. Tander je, iako je gubio sa pomenutih 23 razlike u trećem kvartalu, pred poslednjih 12 minuta meča ušao u egalu.

U četvrtoj četvrtini viđena je rezultatska "klackalica" i po nekoliko smena u vođstvu, ali je na kraju ipak Oklahoma bila zadovoljnija rešivši meč u svoju korist serijom od 6:0.

Tander je do pobede vodio nezaustavljivi MVP kandidat Pol Džordž sa 45 poena (12/22 iz igre) i 11 skokova. Rasel Vestbruk se istakao sa 21 poenom (8/21), 12 skokova i 11 asistencija, dok je uspeo da zabeleži i deset izgubljenih lopti, ali ostao bez zvaničnog takozvanog kvadripl-dabla, s obzirom da se "prodate" lopte ne računaju u potrebnu kategoriju.

Kod Hjustona najefikasniji je još jedanput bio Džejms Harden, koji je imao 42 poena (11/28). Kris Pol je bio na ivici tripl-dabla i na kraju je završio sa 18 poena, deset skokova i devet asistencija, dok je dabl-dabl od 17 poena i 12 skokova upisao Kenet Farid. Veliki heuspeh doživeli su Milvoki Baksi, koji su poraženi od Orlando Medžika na domaćem parketu rezultatom 103:83.

Baksi su bili oslabljeni zbog odsustva Janisa Adetokumba, ali je to slabo opravdanje za ubedljiv poraz koji su doživeli od prosečnog Orlanda. U odstusvu Grka istakao se Erik Bledso sa 19 poena, 11 skokova i pet asistencija. Maklom Brogdon je dodao 14, a Kris Midlton 12 poena.

Džonatan Ajzak je bio najefikasniji kod Medžika sa 17 poena. Njega su pratili Terens Ros i Nikola Vučević sa po 15 poena, dok je crnogorski centar upisao i 17 skokova. Entoni Dejvis ovoga puta je odigrao "punu" minutaži i za 33 minuta zabeležio 14 poena i 16 skokova, ali njegovi Nju Orleans Pelikansi nisu uspeli da savladaju Memfis, koji ih je pobedio rezultatom 99:90.

Efikasniji od Dejvisa u Pelikansima bili su Džulijus Rendl sa 21 i Džru Holidej sa 15 poena.

Na drugoj strani istakao se zaboravljeni centar Žoakim Noa sa 19 poena i 14 skokova. Džastin Holidej imao je 15, Džeren Džekson 14, a Si Džej Majls 13 poena.

Vašington je, na "krilima" Bredlija Bila", nadigrao Čikago Bulse i odneo pobedu sa gostovanja rezultatom 134:125.

Pomenuti Bil je vodio Vizardse do pobede sa 31 poenom. Bivši plej Real Madrida Čejson Rendl je upisao 20 poena, koliko je imao i Džabari Parker. Jedan manje od njih, uz po četiri skoka i asistencije, upisao je Trevor Ariza.

Najbolji kod Bulsa bili su Lauri Markanen i Zek Lavin. Finski krilni centar je imao dabl-dabl od 20 poena i 11 skokova, dok je eksplozivni bek dodao 26 poena i šest asistencija.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: