"Nikola Vučević je Ol-star kalibar"

Trener Orlando Medžik smatra da je centar njegovog tima Nikola Vučević zaslužio mesto na Ol-star vikendu.

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

14:05

Foto: Getty Images

Vučević ove sezone prosečno beleži 20,1 poena uz 11,9 skokova i 3,8 asistencija, šut za dva poena 52,6 odsto i 38% za tri.

"Vučević je "definitivno" igrač Ol-star kalibra. On je pre svega mnogo bolji defanzivac nego što sam mislio. Pametan je, odlično brani pik, izuzetan je u defanzivnom skoku, a neverovatan je takmičar", rekao je Kliford.

Vučević je, pre svega, timski igrač.

"On ne vodi računa o brojkama, njegova vrlina je da je tim bolji kada je on na terenu. Njegov pritisak na odbrane rivala je veliki, jer može da pogodi za tri, a odličan je u igri leđima. Sjajan je asistent, veliki igrač", dodao je trener Medžika.

Orlando je trenutno deveti na tabeli Istoka sa skorom 19-24, imaju pobedu manje od Šarlot Hornetsa, koji drže poslednju poziciju koja vodi u plej-of.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: