Prvi put u istoriji – Federer protiv Serene

Dve teniske legende Rodžer Federer i Serena Vilijams odigraće u utorak prvi međusobni duel na Hopman kupu u Pertu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2018.

14:05

Prvi put u istoriji – Federer protiv Serene
Foto: Getty Images

U duelu mešovotih parova Švajcarske i SAD Federer će igrati sa Belindom Benčić, a Vilijams u paru sa Fransesom Tiafoom.

Federer i Vilijamsova imaju po 37 godina, a zajedno su osvojili 43 Grend slem titule.

"Mnogo sam uzbuđen zbog oboje i nadam se dobroj teniskoj zabavi", rekao je Federer, a Vilijams dodala, "Ovo je kao ostvarenje sna. Radujem se odavno ovome. Mnogo je kul".

Susred Federera i Vilijams se najavljuje kao najiščekivaniji meč tenisera i teniserke još od "Borbe polova" 1973. kada je 29-godišnja Bili Džin King pobedila 55-godišnjeg Bobija Rigsa u tri seta.

Švajcarska je u prvom kolu Hopman kupa u Grupi B pobedila Veliku Britaniju za koju igraju Kameron Nori i Keti Bulter sa 3-0, dok su SAD izgubile od Grčke 2-1, uprkos trijumfu Vilijams u singlu.

U Grupi A Australija (Ebden/Barti) je na startu savladala Francusku (Puj/Korne) 2-1, dok je Nemačka (A. Zverev/Kerber) bila ubedljiva protiv Španije (Ferer/Mugurusa) 3-0.

Švajcarska brani titulu od prošle godine, kada su je u Pertu takođe predstavljali Federer i Benčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: