BL: Sančo presudio Šalkeu, Levandovski ostavio Bajern u igri

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su Šalke na gostovanju sa 2:1 u 14. kolu nemačke Bundeslige.

Izvor: LN

Subota, 08.12.2018.

16:55

BL: Sančo presudio Šalkeu, Levandovski ostavio Bajern u igri
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

U derbiju kola odlučujući gol postigao je bivši fudbaler Mančester sitija Džejdon Sančo u 74. minutu.

Pre toga su se na obe strane upisali Kaliguri iz penala, kao i Dilejni. Srpski štoper Matija Nastasić odigrao je svih 90 minuta za domaće, a dobio je i žuti karton.

Bajern je rutinski savladao Nirnberg na domaćem terenu sa 3:0, najviše uz pomoć poljskog golgetera Roberta Levandovskog.

Levandovski je postizao golove u prvom poluvremenu, da bi konačan rezultat postavio veteran Frank Riberi. Bavarci su ovim rezultatom zadržali priključak za Borusijom, za kojom zaostaju devet bodova.

Zanimljiv meč odigran je i u Volfsburgu, gde je domaćim igrao nerešeno (2:2) sa Hofenhajmom.

Gosti su poveli preko Belfodila već u 4. minutu, ali je Volfsburg na poluvreme otišao sa prednošću golo. Ginčeka, te autogolom Bičakčića. Bod gostima doneo je hrvatski napadač Andrej Kramarić u 71. minutu.

Pobede su ostvarili i Leverkuzen i Frajburg. Lever je sa minimalnih 1:0 bio bolji od Augzburga kod kuće, dok je Frajburg iznenadio Lajpcig i ubedljivo ga savladao sa 3:0.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: