Đokoviću lakši put – Nadal se povukao sa Sinsinatija

Rafael Nadal odustao je od nastupa na Mastersu u američkom gradu Sinsinatiju.

Izvor: AK

Ponedeljak, 13.08.2018.

08:25

Đokoviću lakši put – Nadal se povukao sa Sinsinatija
Foto: Tanjug/Nathan Denette/The Canadian Press via AP

Španac se povukao neposredno nakon što je osvojio Rodžers kup u Torontu i učvrstio na mestu broj 1 na ATP listi.

Prema projektovanom žrebu Nadal je već u četvrtfinalu mogao da se sretne sa Novakom Đokovićem, koji ga je nedavno savladao u polufinalu Vimbldona.

Nadal je u Kanadi osvojio jubilarni 80. trofej u karijeri, rutinskom pobedom nad Grkom Stefanosom Cicipasom (6:2, 7:6).

"Veoma mi je žao što neću igrati u Sinsinatiju ove godine. Ne postoji drugi razlog od lične brige za telo kako bih ostao zdrav i osećao se kao sada. Zahvalan sam turniru i mom prijatelju Andreu Silvu (direktor), koji je razumeo moju situaciju. Tužan sam zbog sjajnih navijača u Sinsiju koji mi uvek daju veliku podršku. Siguran sam da ćemo se videti sledeće godine", rekao je Nadal.

Njega će u glavnom žrebu turnira koji je počeo u nedelju uveče po našem vremenu zameniti "laki luzer" iz nedeljnih kvalifikacija.

U Sinsinatiju će nastupiti trojica srpskih tenisera – Novak Đoković, Filip Krajinović i Dušan Lajović. Prvi na teren će Đoković u noći između ponedeljka i utorka protiv Stiva Džonsona oko 2.30h.

S druge strane, Krajinović će protiv Holanđanina Robina Hasea, a Lajović sa Kanađaninom Milošem Raonićem igrati u utorak popodne, a program počinje u 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: