Pre dvanaest godina Nemanja je zakoračio na Teatar

Na današnji dan, pre tačno dvanaest godina ser Aleks Ferguson napravio je jedan od najboljih transfera u istoriji Mančester Junajteda.

Izvor:

Petak, 05.01.2018.

15:03

Pre dvanaest godina Nemanja je zakoračio na Teatar
EPA/MANUEL BRUQUE

Po mnogima najbolji menadžer/trener svih vremena je petog januara 2006. godine, za nešto više od deset miliona evra, iz moskovskog Spartaka kupio Nemanju Vidića.

Legendarni srpski štoper proveo je osam i po godina na Old Trafordu, i za to vreme izrastao u jednog od najboljih defanzivaca sveta, postavši tek drugi stranac kapiten od postojanja slavnog kluba.

U dresu 'Crvenih đavola' odigrao je 301 meč, postigao 21 gol, upisao pet asistencija i osvojio 15 trofeja – pet Premijer liga, tri Liga kupa, Ligu šampiona, Klupsko prvenstvo sveta i pet Komjuniti Šildova, zbog čega mu 'Teatar snova' i danas peva dobro poznato pesmu.

Momak iz Užica 57 puta igrao je za našu reprezentaciju, dva puta je proglašavan sportistom godine u Srbiji, dok je četiri puta bio član najboljeg tima Premijer lige, a po dva puta i igrač sezone u izboru kolega, odnosno Svetske fudbalske federacije (FIFA).

O svemu ovome, ali i počecima u rodnom gradu, odnosu sa Fergusonom i famoznom penalu u dresu nacionalnog tima Nemanja Vidić govorio je u ekskluzivnom razgovoru za B92.net, posle sedam godina ćutnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: