Panceri jači od Furije, Nemačka prvak Evrope

Mlada reprezentacija Nemačke pobedila je Španiju sa 1:0 u finalu Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine.

Izvor: MLJ

Petak, 30.06.2017.

23:07

Panceri jači od Furije, Nemačka prvak Evrope
Getty images

Jedini gol u finalu, Nemci su postigli posle dodavanja Džeremija Toljana za Mičela Vizera u 40. minutu.

Vizer je posle centaršuta saigrača sa desne strane fantastičnom parabolom glavom poslao loptu u malu mrežu i matirao golmana Španije Arisabalagu.

Nemačka je igrala proračunato mada je Španija važila za najvećeg favorita na turniru. Španci su pokušavali preko Sebaljosa i Saula, ali nisu uspevali da pretvore inicijativu u izjednačujući pogodak.

Panceri su imali nekoliko prilika za kontranapade, ali je na snazi ostao rezultat iz prvog poluvremena, a Nemačka je postala prvak Evrope.

Nemci su do finala stigli pobedom nad Engleskom 3:2, a Špancu su u polufinalnom okršaju bili bolji od Italijana sa 3:1. Panceri su pobedom došli do druge titule prvaka Evrope u ovoj kategoriji, dok se Španija borila za peti trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: