Ivana nemoćna protiv Daše, Srbija gubi 0-2

Fed kup reprezentacija Srbije gubi 0-2 od Australije u meču plej-ofa za plasman u Svetsku grupu 2 ovog takmičenja.

Izvor:

Subota, 22.04.2017.

15:00

Ivana nemoćna protiv Daše, Srbija gubi 0-2
StarSport

Drugi poraz u 'Kristalnoj dvorani' u Zrenjaninu doživela je Ivana Jorović, koja je izgubila od Darije Gavrilove rezultatom 6:2, 6:2.

Prethodno je Aleksandra Krunić poražena od Ešli Barti, posle borbe u dva seta – 6:4, 6:3.

Gavrilova je veoma lako potvrdila epitet favorita i od samog starta preuzela kontrolu. U prvom gemu je oduzela servis protivnici, onda još jednom u sedmom gemu i rešila prvi deo igre u svoju korist.

Početkom drugog seta Jorovićeva je osetila bol u levoj podlaktici, ali je smogla snage da odigra do kraja. Nije imala šanse, pa je Daša završila posao za 75 minuta igre.

Drugog dana prvo će igrati Krunić i Gavrilova, potom Jorović i Barti, a ukoliko bude bilo potrebe za dubl su prijavljene Krunić i Nina Stojanović, odnosno Barti i Kejsi Delakva.

Tok meča:

Poput Aleksandre Krunić, i Ivana je loše ušla u meč – već u prvom gemu pretrpela je brejk, posle čega je propustila svoju prvu šansu na servis rivalke, koja stiže do preokreta i potvrđuje vođstvo – 0:2.

Jorovićeva se ubrzo konsolidovala i pronašla pravi ritam, naredna dva servis gema rešila je u svoju korist sa samo jednim izgubljenim poenom, ali je i Gavrilova držala visok nivo igre kada je ona bila ta koja je započinjala poene – 2:3.

Iako je u trenutku delovalo da Ivana može da zapreti i vrati se u prvi set, Garija pravi novi brejk i potom rutinski završava posao u prvom setu, za svega 36 minuta igre – 2:6.

Drugi deo igre bio je preslikan kao prvi – Gavrilova je odlično neutralisala svaki pokušaj naše igračice i odmah napravila brejk. Bez problema ga je potvrdila, a Ivana je u trećem gemu uspela da izbegne da ponovo ispusti servis.

Tada su počeli zdravstveni problemi jer je Jorovićeva osetila bol u levoj podlaktici. Fizioterapeut joj je stavio kinezi traku, ali je pretrpela još jedan brejk za 1:4 i tu je meč bio rešen. Gavrilova je rutinski odservirala do kraja i donela Australiji drugi trijumf u Zrenjaninu, za samo 75 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: