Drama sve veća – Baskonija dobila CSKA!

Ekipa Baskonije savladala je moskovski CSKA u poslednjem susretu 26. kola Evrolige – 79:78.

Izvor:

Petak, 17.03.2017.

22:50

Drama sve veća – Baskonija dobila CSKA!
StarSport

Rezultat meča u Baskiji najmanje ide na ruku Crvenoj zvezdi, pošto su u ovoj rundi, u kojoj je slavila u Milanu protiv Armanija, svi rivali za plasman u četvrtinu finala zabeležili pobede.

Baskonija sada ima isti učinak kao i Panatinaikos i Zvezda 15-11, odnosno nalazi se na deobi od petog do sedmog mesta.

Sledi Anadolu Efes sa trijumfom manje, dok Darušafaka ima po 13 pobeda i poraza.

Crveno-beli iz Beograda imaju pozitivan međusobni skor samo sa Baskonijom, od svih navedenih timova, dok će sa Darušafakom, od koje su poraženi u Beogradu, igrati na zatvaranju regularnog toka.

Domaći sastav odigrao je veoma dobar meč protiv prvaka Evrope, od samog starta je nametnuo svoj ritam, praveći 'Armejcima' veliki problem prodorima i igrom kroz reket.
euroleague.net
Nekoliko puta su u finišu odlazili na sedam razilike, ali je, na ulasku u poslednjih 90 sekundi igre, Miloš Teodosić vezao dve trojke i sjajnu asistenciju sa Džejmsa Ogastina za preokret.

Međutim, Šejn Larkin na 30 sekundi do kraja pogađa drugu dvojku, dok, na drugoj strani, CSKA odigrava veoma konfuzan napad i beleži sedmi poraz. Ekipa Dimitrisa Itudisa propustila je priliku da na četiri runde do kraja preuzme prvo mesto na tabeli od madridskog Reala.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Adam Hanga sa 15 poena, junak Šejn Larkin dodao je 12, Kim Tili 11, dok su Johanes Vojtman i Čejs Badindžer ubacili po deset.

Kod gostiju se najviše istakao Nando de Kolo sa 22 poena i šest asistecnija, ali je samo još Teodosić (2/3 za tri, 5/11 za tri) sa 19 poena bio dvocifren. Kapiten reprezentacije Srbije imao je i šest uspešnih dodavanja, dve ukradene, ali i četiri izgubljene lopte.

Baskonija u narednom kolu gostuje Broseu, dok će CSKA ugostiti Darušafaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: