Sreda, 11.01.2017.

23:55

BDZS: FK Novi Pazar koštao građane 5,5 miliona €

Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jahja Fehratović ocenio je da je Novi Pazar građane tog grada u poslednjih 6 godina koštao 5,5 miliona evra.

Izvor:

BDZS: FK Novi Pazar koštao građane 5,5 miliona €

On je na konferenciji za novinare rekao da je ovaj novac obezbedjen uglavnom iz gradskog budžeta, a da je otišao na transfere fudbalera, njihove plate, troškove stanovanja i priprema, troškove i plate brojnih trenera, kao i za izgradnju stadiona.

“Sa tim novcem se moglo otvoriti nekoliko fabrika i uposliti od 500 do 1.000 gradjana ili se mogla rekonstrusati električna mreža, rešiti saobraćajni problem, pomoći socijalno uroženom stanovništvu”, rekao je Fehratović.

On je ukazao na nekoliko malverzacija u ovom klubu, pozivajući se na Državnu revizorsku instituciju i sajt Transfermarket, navodeći da je za ovih šest godina klub doveo 156 fudbalera, a da je iz njega otišlo 160 igrača.

Fehratović je podsetio da ovaj klub ušao u Super ligu Srbije 2011. godine tako što je BASK odustao od igranja u ovom rangu takmičenja, zbog nedovoljno finansijskih sredstava.

Predsednik resora za sport u Izvršnom odboru BDZS Jonuz Džanković ocenio je da Fudbalski klub Novi Pazar, ali i ostali sportski klubovi u gradu, moraju da funkcionišu odvojeno od političkih partija.

On je istakao da ovaj klub može da stane na noge jedino ukoliko se osloni na lokalne igrače i trenere, jer većina onih koja je dovedena sa strane nije dala adekvatne rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: