Udovičić za B92: Nema penzija, hvala Đokoviću

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je u Sportskom pregledu B92 da omladinski reprezentativci neće dobiti penzije za osvajanje titule prvaka sveta.

Izvor:

Četvrtak, 25.06.2015.

21:12

Default images

“Po zakonu i uredbi o nagrađivanju mi ne možemo retroaktivno da nagradimo naše sportiste, u ovom slučaju fudbalere. Kao ministar sporta, voleo bih da možemo da nagradimo sve sportiste, ali u ovom trenutku to nije moguće“, rekao je Udovičić.

Pokušaćemo na sve načine da pronađemo neki vid nagrade i satisfakcije za fudbalere, ali ono što je bitno jeste da od njih očekujemo da u narednom periodu ostvare te rezultate, i po zakonskom okviru budu nagrađeni za ono što su postigli. Napravili su istorijski i svetski rezultat, drago mi je što sam imao prilike u Milanu na EXPO sajmu da se pohvalim da dolazim iz zemlje svetskog prvaka u fudbalu i da smo pobedili Brazil u finalu. To je nešto što je meni kao bivšem sportisti, ili sada ministru, ogromna satisfakcija. Nadam se da će ti momci ostati u istom sastavu i da će nas obradovati u narednom periodu, a samim tim zaslužiti kako nagradu – tako i nacionalno priznanje“, istakao je Udovičić.

Prethodne sedmice rešen je jedan veliki problem, odlazak ekspedicije na Specijalnu Olimpijadu u Los Anđeles – u velikoj meri zahvaljujući donaciji prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Ministarstvo i Vlada republike Srbije odgovorni su za finansiranje i rad Saveza. Vlada je na početku godine opredelila devet miliona dinara za Specijalnu Olimpijadu, što je malo manje od polovine sredstava koja su neophodna da se otputuje u Los Anđeles. Na predlog premijera odobreno je još 12 miliona dinara iz budžetske rezerve, a najbitnije u celoj priči je da smo obezbedili pun budžet za specijalne Olimpijce. Zahvaljujem se svim sportistima, pogotovo gospodinu Đokoviću, ali i svima onima koji su učestvovali – sportistima, građanima... Smatram da toj deci sredstva jesu neophodna, drago mi je da smo uspeli u tome, da će ta deca da otputuju, pronađu nove prijatelje i steknu neka iskustva koja su neophodna. Vratiće se sigurno zadovoljni, a možda će nas obradovati i sa medaljama“, zaključio je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: