Nova vest
Tenis

Petak, 19.09.2008.

18:17

DK: Slovačka - Srbija 0:2

Dejvis kup selekcija Srbije vodi 2:0 protiv Slovačke, posle prvog dana u plej-of duelu za opstanak u Svetskoj grupi.

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Prvi meč u Bratislavi odigrali su 399. igrač sveta Dominik Hrbati i Novak Đoković. Treći reket sveta opravdao je ulogu favorita, i trijumfovao je sa 3:0, po setovima 6:2, 6:4 i 6:3. Meč u Sibamak areni trajao je dva sata i tri minuta. U drugom meču dana Janko Tipsarević je još jednom pokazao zašto ga zovu "Maraton men".

Tipsarević je pobedio 240. igrača sveta Lukaša Lackog iako je izgubio prva dva seta. Bilo je 6:7, 4:6, 6:4, 7:6, 8:6 za Tipsarevića posleviše od četiri sata neverovatne borbe.

U subotu je na programu samo dubl meč. Za Srbiju će igrati Novak Đoković i Nenad Zimonjić, a protivnici će im biti Mihal Mertinak i Filip Polašek.

Đokoviću je duel sa Hrbatijem bio prvi meč posle poraza u polufinalu US Opena od Rodžera Federera, i umor koji je tada bio vidljiv, nije se primećivao protiv Hrbatija.

Srpski teniser je u prvom setu ubacio čak 17 od 24 prva servisa, i Hrbati nije imao nijednu priliku za brejk. Sa druge strane, Novakovi prepoznatljivi riterni doveli su ga do tri prilike za brejk. Dve su pretvorene u gemove, i Đoković je posle 29 minuta doneo srbiji prvi set.

Naš teniser sjajno je odigrao završnicu prvog seta, a intenzitet igre zadržao je i na startu drugog. Napravio je jedan brejk, i brzo je poveo sa 3:0. Hrbati se ipak nije predao bez borbe pred svojom publikom. Vršio je Slovak pritisak na Novaka, ali nikako nije uspeo da mu oduzme servis.

To se ipak dogodilo, i to u najgorem trenutku po Srbina. Đoković je pri rezultatu 5:3 servirao za 2:0 u setovima, ali je izgubio taj gem, i Hrbati je smanjio na 5:4. U narednom gemu Đoković je još jednom pokazao koliko je mentalno jak. Dobio je naredni servis Hrbatija, i tako došao i do drugog seta – 6:4.

Na startu trećeg seta Hrbati je potpuno opustio ruku, i to mu je donelo rani brejk. Đoković se tada uozbiljio ponovo je podigao svoju igru na zadovoljavajući nivo, napravio dva brejka i rešio meč u tri seta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu