Klik

Crvena zvezda je preko Kairata u velikom stilu prošla u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Četvrtak, 29.07.2021.

10:00

Klik
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Autoritativnih 5:0, uz mnoštvo lepih poteza, golova i akcija, crveno-beli su nadoknadili gol gol minusa iz Almatija (2:1) i izborili duel sa Šerifom.

Otprilike, ekipu Dejana Stankovića sa Moldavcima čeka sličan test ako gledamo po kvalitetu, a po drugim karakteristikama znatno lakši.

Jer protiv Šerifa neće morati da putuje skoro 4.500 kilometara na "kraj sveta" i menjati vremenske zone, kao što je bio slučaj za Kazahstan.

Ako Crvena zvezda bude na nivou kao u revanšu protiv Kairata, sigurno neće morati da brine za prolaz u predvorje Lige šampiona, što je postavljeno kao cilj i mesto gde bi realno trebalo da bude.
.

"Otčepili"

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Start sezone nije obećavao, bilo je "štucanja" u sva tri meča pre poslednjeg, ali i pored toga trener Dejan Stanković je ostao miran.

I pre i posle Kairata odavao je utisak čoveka koji veruje u svoj tim da će uhvatiti prošlosezonsku formu.

"Uvek sam samouveren kada imam ovakve momke. Zašto ne bih bio? Znam kako rade i šta rade. Nikad neću da sumnjam u njih. Nisam se plašio, niti bih se bavio ovim poslom da se plašim. Porasteš kao klub, kao ekipa, pa i trener, neke stvari ti bude jasnije. Ponosan sam", rekao je Stanković posle utakmice.

Znao je da njegovi momci moraju da "kliknu" u nekom trenutku, verujući da će to biti baš Kairat.

I pogodio je… Zvezda je bila tim iz prošle sezone, onaj koji je razbio Liberec, neutralisao Gent, a igrao egal sa Milanom.

Dečiji orkestar

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Mnogi su se pribojavali kakva će atmosfera da bude na stadionu "Rajko Mitić" zbog kazne UEFA, izazvane vređanjem Zlatana Ibrahimovića, ali bez razloga.

U najavi utakmice smo napisali da bi deca mogla da naprave sjajan ambijent, kakav je i bio.

Pred oko 20.000 iskrenih glasova i vriske dece širom Srbije, Rumunije i Republike Srpske, Evropa je videla podjednako moćnu sliku atmosfere i igre crveno-belih.

Deca su dala "vetar u leđa" prvaku Srbije, "progutala" goste koji su delovali izgubljeno u ambijentu kakav nemaju ni u "normalnim" okolnostima u Almatiju.

Kao sat

Na krilima atmosfere Zvezdina igra funkcionisala je kao sat.

Počev od odbrane sa asistentima Gobeljićem, Rodićem i Dragovićem, preko kreatora Kange, Ivanića, pa sve do krajnjih egzekutora Kataija, Falka i Dionija.

Čak i oni koji traže uvek "dlaku u jajetu" i perfekcionizam u igri, kakav je i potpisnik ovih redova, jako teško bi našao neku zamerku.

Čak i pojedinčno opisujući fudbalere Crvene zvezde jako teško je bilo pronaći manu.

Odigrali su meč za peticu ili desetku, ako gledamo akademski, bez greške.

Kako ostati na ovom nivou?

Starsport/Pedja Milosavljevic
Kao što kaže Stanković, "kliknuli" su.

Kako ostati na ovom nivou?

U fudbalu je najteže ponavljati visok nivo, nešto čemu teže i mnogo jači klubovi od Crvene zvezde.

Za naše uslove, tim sa "Marakane" je bio na visokoj lestvici, pa ćemo videti može li da nastavi u istom ritmu i da li je uhvatio zalet.

To će biti glavni zadatak Stankovića za naredne mečeve, pre svih u Evropi.

Za Šerif, a onda i potencijalni plej-of za Ligu šampiona, u kome će Zvezda biti u ulozi blagog autsajdera.

Ali ne i poželjan protivnik Olimpijakosu, Salcburgu, Dinamu iz Zagreba…

Bar ako su gledali ono juče…

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: