Gardijan: Brazil najbolji i u drugoj brzini, Hrvatska je iza

Britanski "Gardijan" rangirao je ekipe na osnovu partija iz grupne faze Svetskog prvenstva u Rusiji.

Izvor: B92

Subota, 30.06.2018.

21:30

Gardijan: Brazil najbolji i u drugoj brzini, Hrvatska je iza
Getty images

Iako "Selesao" nije baš bio ubedljiv u prve dve utakmice grupe E, Brazilce su u "Gardijanu" izdvojili kao najbolje izbalansiranu ekipu koja je i dalje favorit za osvajanje prvenstva. Brazilci zbog toga izgledaju kao da igraju u drugoj brzini.

Brazilci su iz grupe sa Srbijom izašli sa dve pobede i remijem, ali su svoj potencijal pokazivali tek na mahove, što je bilo dovoljno za sedam bodova.

Aktuelni šampion sveta, Nemačka je podbacio i svoj debakl samo potvrdio porazom od Južne Koreje pa ga ni nema među najboljima.

U vrhu međutim jesu Hrvati koji su prošli grupu sa Argentinom, Islandom i Nigerijom kao prvoplasirani.

"Retko su spektakularni, skladni su i organizovani, kao u velikoj pobedi nad Argeninom“, ocena je "Gardijana" o Hrvatskoj.

Danska im je naredni protivnik koja takođe ima kompaktan tim i kreativca u liku Kristijana Eriksena.

Prvih pet čine još i Belgija, Urugvaj i Kolumbija, a najgori timovi prvenstva su Saudijska Arabija, Egipat i debitant Panama.

Zanimljivo je da pri vrhu nema Španaca i Portugalaca, ali ni Francuza, iako su "Trikolori" pre prvenstva ocenjeni kao mogući favorit iz senke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: