Sudar titana pripao Nadalu – Đoković se oprostio od Rolan Garosa!

Španski teniser Rafael Nadal izbacio je Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa sa 3-1 u setovima.

Izvor: LN

Utorak, 31.05.2022.

20:00

Sudar titana pripao Nadalu – Đoković se oprostio od Rolan Garosa!
AP Photo/Christophe Ena

Nadal je do pobede došao posle četiri sata i 12 minuta borbe, po setovima – 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4).

Trinaestostruki šampion Rolan Garosa će pohod ka novoj tituli nastaviti protiv Saše Zvereva u polufinalu.

Rafa je pobedom smanjio prednost Novaka u međusobnim susretima na 30-29, a povećao svoj učinak u mečevima na šljaci na 20-8 (8-2 na Rolan Garosu).

Ujedno je napravio bitan korak u GOAT trci, pošto je Novaka "zaključao" na 20 Slemova, dok je sebe ostavio u mogućnostida osvoji 22. u karijeri.
Đoković je jako loše ušao u meč. Delovao je "anemično", bez želje i snage da parira nekom dosta lošijem teniseru, a kamoli Nadalu.

Nije ni Rafa počeo fenomenalno, ali je, kada je video da rival nije 100 odsto spreman, krenuo da "grize".

Ključni trenutak prvog seta desio se na 2:1 za Rafu, kada je Novak odigrao dva loša poena, propustio 15:40, a onda posle katastrofalnog servis gema pretrpeo dupli brejk.

Do kraja seta je Rafa rutinski priveo posao kraju. Baš kao i u prethodnom setu, Novak je drugi počeo brejkom. Pretrpljenim.

Spasao je šest brejk lopti, ali je i dalje delovao bez energije i Rafa je iskoristio sedmu, a onda brejk potvrdio ekspresnim gemom.

Ništa nije polazilo za rukom Đokoviću, dok je Nadal, kako to obično radi, "namirisao" krv i ubrzo je viđen novi dupli brejk.

Ali... Nadal je naprasno krenuo da greši i to je bilo jedino što je moglo da vrati u igru srpskog tenisear, koji se konačno nije libio da prihvati poklone.

Prvi reket planete je krenuo da preuzima inicijativu u gemovima, a Španac je grešio i grešio.

Ne samo da je Novak vratio jedan brejk, već je momentalno vratio i drugi – u trenucima kada je Nadal dobio opomenu za odugovlačenje pre servisa – i napravio potpuni preokret.

Na 5:4 je ponovo bilo gusto. Imao je Novak set loptu, pa Rafa brejk loptu, a onda nova set lopta... I tu je bio kraj seta!

Đoković je od 2:6, 0:3 osvojio šest od narednih sedam gemova i sve je delovalo kao da je preuzeo potpunu kontrolu u meču, ali... Kao i u prethodna dva seta, Rafa je napravio brejk u prvom gemu seta. To, međutim, nije mnogo iznerviralo Novaka i njegove navijače, gledajući prethodni set.

Na 1:2 isti scenario se ponovo pisao – Novak je došao do brejk lopte.

Tada je bekhend poslao u mrežu i to se ispostavilo kao početak kraja.

U narednom gemu je imao 30:0, a onda je napravio tri neverovatne greške i, uz jedan viner Nadala, izgubio servis ponovo.

Do kraja seta nije uradio ništa vredno pomena i "kralj šljake" je poveo sa 2-1. Četvrti set je bio prvi koji je počeo bez brejka Nadala.

Poveo je Novak sa 1:0, a onda u narednom gemu iskalio bes na mreži, što je prouzrokovalo zvižduke sa tribina. I, ipak, napravio brejk u tom gemu!

Prvi reket sveta je imao 3:0, a onda je mirno čuvao servise sve do 5:2. Međutim, Nadal je još lakše osvajao svoje gemove, a to mu je dalo samopouzdanje za novi napad. Na 5:3 je Nadal odigrao verovatno najbolji gem u meču, pa je, uprkos tome što je Novak fenomenalno servirao, napravio brejk.

Nedugo zatim otišlo se u taj-brejk, a tu je postojao samo jedan igrač.

Sve je savršeno radio Nadal, a frustracije je Đoković iskalio tako što je slao loptice u mrežu i aut.

Ubrzo smo imali 6:1 – čak pet set vezanih meč lopti za Nadala.

Spasao je u tom trenutku i dalje aktuelni šampion jednu, drugu, treću... Ali, ne i četvrtu. I to je bilo to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1030 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: