Tijana Bogdanović u finalu, nova medalja za Srbiju!

Tekvondoistkinja Tijana Bogdanović plasirala se u finale Olimpijskih igara i tako obezbedila novu medalju za Srbiju!

Izvor: AK

Sreda, 17.08.2016.

22:00

Tijana Bogdanović u finalu, nova medalja za Srbiju!
Foto: Getty images

Bogdanovićeva je u polufinalu kategorije do 49 kilograma ubedljivo savladala Meksikanku Icel Adilene Manhares Bastidas sa impresivnih 10:0, .

Finale je na programu od 3 sata ujutru, a boriće se sa So-hui Kim iz Južne Koreje.

Prva runda donela je veoma opreznu borbu dve rivalke, čekale su grešku da probaju da zadaju konkretan udarac, ali su ostale bez poena.
Foto: Getty images
U istom ritmu nastavljeno je i u drugoj rundi, Bogdanovićeva je bila nešto agresivnija, ali nije uspevala da pronađe prostora pored znatno više rivalke u odnosu na prethodni meč.

Ipak, u samoj završnici uspeva da je nadmudri i svojim najjačim oružjem, udarcem u glavu povede 3:0. Malo je nedostajalo da na startu treće runde Meksikanka smanji, ali njen udarac nije registrovan.

Krenula je u poslednjem minutu na sve ili ništa, Bogdanovićeva je pre svega pazila da da ne dobije udarac u glavu, koncentrisano je čekala da se rivalka otvori i to dočekala 20 sekundi pre kraja kada ju je još jednom udarila u glavu i rešila meč.

Na kraju je zadala Meksikanki i jedan udarac u telo te dokrajčila je novim u glavu za konačnih 10:0 i plasman u finale!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

427 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: