Dominacija SAD-a, odlična Litvanija

Košarkaši SAD-a deklasirali su Španiju rezultatom 119:82 i tako obezbedili prvu poziciju pred četvrtfinale na OI u Pekingu.

Izvor: Saša Ozmo

Subota, 16.08.2008.

18:20

Default images

Litvanija je furioznom igrom u poslednjoj deonici savladala Hrvatsku sa 86:73, dok je Grčka bila ubedljiva protiv Angole – 102:61. Rusija nastavlja sa razočaranjima, pošto je izgubila od Australije sa 95:80, a Argenitna je rutinski odradila posao sa Iranom – 97:82. Domaćin Kina dobila je Nemačku sa 59:55 i znatno se približili ulasku u četvrtfinale.

Amerikanci su bili vrlo precizni za tri poena u prvom poluvremenu, što im je omogućilo laku pobedu nad Špancima, koji zonom nisu mogli ozbiljnije da ugroze razigrane pulene Majka Križevskog.

Lebron Džejms je imao 18 poena, 5 skokova i 8 asistencija, Dvejn Vejd je zabeležio 16 poena i 6 skokova, Karmelo Entoni je ubacio 16, a Kris Pol 14 poena uz 5 skokova i 8 asistencija. Jedini raspoložen kod Španaca bio je Felipe Rejes sa 19 poena i 8 skokova.

Najzaslužniji za pobedu Litvanaca nad Hrvatima bio je Linas Kleiza (odlučio i meč sa Argentinom). Pogađao je trojke u ključnim trenucima, bez problema preuzimao odgovornost i susret je završio sa 18 poena i 4 skoka. Mindaugas Lukauskis je postigao 20 poena, a Simas Jasaitis 12, što je bilo dovoljno da Litvanci sačuvaju maksimalan skor.

Roko Ukić sa 13 i Zorasn Planinić sa 11 poena bili su najefikasniji u timu ’vatrenih’ koji sad imaju dve pobede i isto toliko poraza.

Centar Joanis Burusis briljirao je protiv Anglole, postigao je 22 poena (9-9 iz igre) i imao 5 skokova. Osim njega, istakli su se Jorgos Princecis i Andreas Gliniadakis sa 11 poena. U taboru Angole najbolji je bio Luis Kosta sa 16 poena.

Kompletne rezultate pogledajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: