Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 05.11.2009.

21:22

WL: Radnički pobedio Požarevljane

Odbojkaši Radničkog iz Kragujevca savladali su Požarevački Mladi radnik u prvoj utakmici petog kola Wiener Städtische lige 3:0 (25:21, 25:15, 25:16).

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Aktuelni šampioni su lakše nego što je bilo očekivano došli do treće pobede od starta sezone, posle samo sat i devet minuta. Požarevljani, koju su pre gostovanja u Kragujevcu ostvarili dve vezane pobede nisu prikazali igru kakva se od njih očekivala i nijednog trenutka nisu mogli da priprete Radničkom.

Trener Kragujevčana Slobodan Kovač morao je da kombinuje sa postavom jer nije mogao da računa na povređenog Zorana Jovanovića, kao ni na prehlađene Iliju i Janka Ivovića. Zato je Vladimir Čedić zaigrao na mestu korektora, dok su na prijemu bili Konstantin Čupković i Nemanja Stevanović. S druge strane, u ekipi Mladog radnika, nije bilo kapitena Ivicu Jevtića.

Naneizvesniji je bio prvi set, iako ni u tom period igre nije bilo dileme ko će doći do vođstva. Radnički je sredinom seta stekao veliku prednost (17:11), a Mladi radnik je uspeo da priđe na dva poena zaostatka u završnici (22:20). Ipak, Požarevljani nisu imali snage za preokret pa su domaćini slavili u prvom setu sa 25:21.

U preostala dva seta Radnički je lako izlazio na kraj sa Požarevljanima. Na servisima Stevanovića Kragujevčani su pravili razliku, a nepogrešiv u napadu, a odličan na prijemu bio je Čipković. Odličnu igru prikazao je i mladi Nemanja Radović, posebno u bloku, a zbog velike prednosti Kovač je do kraja meča pružio šansu kadetima Petkoviću, Opačiću i Jovanoviću.

Preostali mečevi petog kola na programu su u petak i subotu. Crvena zvezda u petak od 18 časova u dvorani Sportskog centra “Šumice” dočekuje Spartak, koji je u prošlom kolu napravio veliko iznenađenje pobedom nad Radničkim. Sat kasnije, u Kraljevu Ribnica dočekuje još uvek neporaženi Partizan, dok se u subotu od 20 časova sastaju Smederevo i Vojvodina.

Parovi petog kola:
četvrtak, 5. novembar
Radnički - Mladi radnik 3:0 (25:21, 25:15, 25:16)
petak, 6. novembar
Crvena zvezda - Spartak u 18.00
Ribnica - Partizan u 19.00
subota, 7. novembar
Smederevo - Vojvodina u 20.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu