Nova vest
Odbojka

Četvrtak, 30.04.2009.

20:22

Radničkom prva titula u istoriji!

Odbojkaši Radničkog Kredi Banke savladali su Vojvodinu 3:1 (25:23, 23:25, 25:23, 25:13) i ukupnim rezultatom 3:2 u seriji osvojili prvu titulu u istoriji kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Peti meč u dvorani 'Jezero' u Kragujevcu bio je veoma izjednačen, ali su domaći igrači u četvrtom setu sjajno odigrali i ubedljivom igrom osvojili prvu titulu u istoriji kluba. Kragujevčani su gotovo sve ključne poene, osim u drugom setu, rešili u svoju korist. Radnički će sledeće sezone, prvi put u istoriji, igrati u Ligi šampiona.

Radnički je utakmicu prelomio u finišu trećeg seta u kojem je Vojvodina imala dva poena prednosti (23:21), ali je Ognjen Duduj sjajnim servisima potpuno poremetio prijem novosadskog tima.

Kragujevčani su serijom od 4:0 uspeli da povedu sa 2:1 u setovima i uz pomoć navijača u četvrtom setu razbiju tim Vojvodine koja je 13 puta bila šampion države u svojoj istoriji.

Poslednji set je bio neizvesan do rezultata 9:9, a onda su primači Voše ponovo napravili seriju grešaka pa su se odbojkaši Radničkog odlepili na 17:10 i 21:12, i lagano priveli utakmicu kraju.

Radnički je zabeležio pobede u Kragujevcu u prve dve utakmice finalne serije, ali je Vojvodina u naredna dva meča u Novom Sadu stigla do izjednačenja.

Šampioni Srbije u odbojci za sezonu 2008/2009 su: Duduj, Radović, Jovanović, Simeunović, Brđović, Perović, I. Ivović, Nakovski, Ilić, J. Ivović, Čedić, Stevanović, Gjorgiev, Pantelić, Perović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu