Nova vest
Olimpizam

Subota, 04.08.2012.

22:00

Vaterpolisti lako pobedili SAD

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju SAD sa 11:6 (4:1, 1:2, 3:1, 3:2), u 4. kolu B grupe olimpijskog turnira u Londonu.

Izvor:

Autor:

Default images

Ovom pobedom Srbija je preuzela vođstvo u grupi sa sedam bodova ispred SAD, Crne Gore i Mađarske.

U poslednjem kolu izabranici selektora Dejana Udovičića igraju u ponedeljak od 15:10h sa Rumunijom. Srpski vaterpolisti su odlično odigrali utakmicu protiv SAD-a i osim u drugoj četvrtini kontrolisali su rezultat i zasluženo ubedljivo slavili.

Kapiten Vanja Udovičić je postigao tri gola, Filip Filipović je postigao dva gola, oba u trećoj četvrtini, a po jedan gol su postigli Nikić, Aleksić, Pjetlović, Gocić, Prlainović i Mitrović.

Srpski vaterpolisti su odlično otvorili utakmicu pošto su golovima Vanje Udovičića posle tri minuta igre poveli sa 2:0. Posle isključenja Hutena i Mitrović je postigao gol pa je u šestom minutu bilo 3:0.

Jedini gol za Amerikance u prvoj četvrtini postigao je njihov najbolji igrač Toni Azavedo tek u sedmom minutu. Šesnaest sekundi pre kraja prve deonice posle dodavanja Nikole Rađena novi gol za Srbiju postigao je Živko Gocić - 4:1.

Druga četvrtina pripala je Amerikancima. U desetom minutu Bejli je posle dodavanja Varelasa postigao gol za 4:2. Srbija tri puta nije iskoristila igrača više u napadu, a gol je postigla tek 16 sekundi pre kraja prvog poluvremena. Stefan Mitrović je proigrao Andriju Prlainovića koji je postigao lep gol za 5:2.

Ipak u sledećem napadu samo četiri sekunde pre isteka vremena Džef Paules je postigao treći gol za Amerikance.

Srpski "delfini" su odlično odigrali treću četvrtinu. U 18. minutu posle isključenja Smita prvi gol na meču postigao je Filip Filipović. Minut kasnije posle dodavanja Gocića Filipović je postigao još jedan gol za 7:3.

Posle trećeg gola Vanje Udovičića iz daljine bilo je 8:3 u 20. minutu. Seriju Srbije prekinuo je Varelas pošto je prethodno isključen Mandić. Varelas je drugi gol postigao 33 sekundi pre kraja treće deonice.

Poslednju četvrtinu su evropski prvaci odigrali rutinski, golove se u postigli i Nikić, Pjetlović i Mandić za konačnih ubedljivih 11:6.

Grupa B. 4. kolo:
Crna Gora - Rumunija 12:8
Mađarska - V. Britanija 17:6
Srbija - SAD 11:6

Tabela:
1. Srbija 4 3 1 0 7
2. SAD 4 3 0 1 6
3. Crna Gora 4 2 1 1 5
4. Mađarska 4 2 0 2 4
5. Rumunija 4 1 0 3 2
6. V. Britanija 4 0 0 4 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu