Nova vest
Olimpizam 10

22.5.2024.

11:27

Španović: "Novak i ja idemo po zlato – ljudi nas teše, ali mi znamo" VIDEO

Ivana Španović će u Parizu predstavljati Srbiju na svojim petim Olimpijskim igrama. Verovatno i poslednjim u karijeri kojoj još samo fali to olimpijsko zlato.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

"Ideja je da se i Novak i ja pojavimo u Parizu i da osvojimo zlatne medalje. Ljudi, kada žele da nas uteše, kažu već ste osvojili dovoljno i nema potrebe. Znamo mi, ali kada osećaš da si tu i da su realne šanse, zašto da ne. Pogotovo u nekoj ukupnoj statistici je jedna stvar koja je značajna, bitna i itekako realna", rekao je Španović novinarima u Atletskoj dvorani na Banjici.

Za Angelinu Topić će ovo biti prve Olimpijske igre, a za Ivanu Španović poslednje. Pitali smo je – koje su emocije veće i lepše?

"Na prvim OI sam bila u 2008. godine u Pekingu, kada sam pre toga pobedila na Svetskom juniorskom prvenstvu. To mi je bila nagrada i išla sam tamo bez ikakvih većih očekivanja. Bila sam mlada i rezultatski sam mogla da razmišljam da se nađem među 12 najboljih. Ali sam bila toliko impresionirana tim takmičenjem i svim što sam tamo videla. U svom tom čudu i razgledanju nisam mogla da se skoncentrišem na svoje takmičenje. Sada eto pričam o svojim poslednjim Igrama, petim po redu. Mnogo toga se izdešavalo u međuvremenu. Mogu da kažem da, od prvih do poslednjih, i te kako imam na šta da budem ponosna".

Potom je Ivana upitana da li je sigurna da su joj poslednje Igre.

"Imam već 34 godine, malo me je sramota jer je puno. Ali sa druge strane, Nole danas puni 37. Znači limiti su samo u našim glavama. Ali, ono što stalno govorim, sve dok imam zdravu ambiciju prema sportu i onome što radim, i dom imam tu istu želju, ostaću. Najbitnije mi je samo da uživam", podvukla je Ivana Španović.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 10

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Stigla pretnja Britancima: "Biće posledica"

Šefica kompanije "Stellantis" u Velikoj Britaniji, Marija Gracija Davino, upozorila je da bi ta fabrika mogla da prestane da proizvodi vozila u zemlji ako vladine inicijative za elektrifikaciju stvore "neprijateljsko" poslovno okruženje.

Index.hr

12:25

5 h

Novo Sport Video Menu