Nova vest
Košarka

Subota, 29.09.2012.

22:11

Nikolić: Olimpija nam održala čas

I pored toga što je u ovu sezonu ušao izuzetno pojačan Radnički iz Kragujevca nije uspeo da u prvom kolu ABA lige pobedi Olimpijiu.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Gosti su, po rečima trenera Radničkog Miroslava Nikolića, zasluženo slavili sa 71:65.

"Otvaramo sezonu porazom kod kuće, kao i prošle godine protiv Cibone. Poslednjih dana na treninzima sam osetio nervozu igrača jer su jedva čekali ovu utakmicu, da se pokažu, i to tako treba. Video se individualni kvalitet, to jesu pokazali, ali nismo igrali raznovrsno u napadu", rekao je Nikolić.

"Nije bilo preuzimanja na vreme, stalno smo kasnili u odbrani kada se odlučivala utakmica. Imali smo neprecizne napade, nismo radili pas više iz 'pika'. Upali smo u kontra-ritam, što je rezultiralo lošima napadima. Dobro smo pripremili utakmicu, ali smo ispali nemoćni. Poraz nije loš, poslužiće da nas 'spusti na zemlju'. Iako imamo dobru ekipu, kvalitet nije došao do izražaja, posebno stranaca u našim redovima. Najviše je pokazao Sinovec, ostali nemaju prelaznu ocenu. Iako je prva utakmica najteža, zasluženo smo izgubili. Olimpija nam je održala lekciju, pokazala je kako treba da se igra. Njihov pik'n'rol je bio ono što sam tražio od igrača, da imamo taj produženi pas. Upravo to je nama stvaralo probleme. Uticalo je na rezultat to što smo dobili tehničku, nakon čega je usledila trojka, ali tako je to po novim pravilima - ustajanje bilo koga sa klupe se kažnjava. Videćemo da li će sudije biti istrajne u tome do kraja lige", izjavio je Nikolić posle meča..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu