Zbrka oko Hildovog godišta – "Vlade i Peđa znaju koliko imam godina"

Badi Hild, košarkaš Sakramento Kingsa, otkrio je da ima 26 godina, a ne 25, koliko mu piše na zvaničnom sajtu NBA i na "Vikipediji".

Izvor: PT

Petak, 21.12.2018.

11:32

Zbrka oko Hildovog godišta –
Foto: Getty Images

Hild, koji igra treću sezonu u NBA, kaže da to nije njegova greška, niti ljud iz NBA, već verovatno "Vikipedije" jer tamo piše da je 1993. godište.

Ipak, Badi je, kako kaže, rođen 1992. godine na Bahamima i u pasošu mu stoji ta godina rođenja, kao i na vozačkoj dozvoli.

U pasošu i vozačkoj da, ali u NBA Hild se vodi kao košarkaš koji ima 25 godina.

"Prvi put sam to video na Vikipediji i moja mama je rekla: 'Zašto su ti loše stavili broj godina?'. Odgovorio sam joj da nemam pojma", rekao je Badi, a prenosi NBC.

"Sa Bahama sam došao s pasošem na kojem piše da sam 1992. godište. Takođe i u vozačkoj dozvoli mi piše 1992. Mislim da su ljudi (iz NBA) gledali Vikipediju ili tako neki sajt i jednostavno pogrešili", dodao je Hild.

Badi kaže da je pasoš dao generalnom menadžeru Vladu Divcu i njegovom pomoćniku Peđi Stojakoviću i da oni znaju koliko godina ima.

"Dao sam Kingsima pasoš, Vlade i Peđa znaju moje godište. To je jedino važno", kaže Hild.

Badi Hild igra najbolju sezonu u karijeri, prosečno beleži 20 poena, pet skokova i 2,5 asistencije, i jedan je od najzaslužnijih igrača za dobar start Kingsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: