Adetokumbo dominirao protiv Voriorsa, Durent izbačen

Košarkaši Milvoki Baksa sigurnim koracima idu ka plej-ofu, jer su u noći između četvrtka i petka pobedili šampiona NBA lige Golden Stejt Voriorse 116:107.

Izvor: MLJ

Petak, 30.03.2018.

09:00

Adetokumbo dominirao protiv Voriorsa, Durent izbačen
Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Detroit Pistonsi su bili bolji od Vašington Vizardsa 103:92 i pokušavaju da se domognu upravo mesta koje drže Janis Adetokumbo i ekipa.

U još jednoj zanimljivoj utakmici i derbiju zapadne konferencije San Antonio Sparsi su savladali Oklahoma Siti Tandere sa 103:99.

U timu Voriorsa Kevin Durent neće po lepom pamtiti povratak na teren posle povrede. KD je zbog rasprave sa sudijom zaradio isključenje u meču u kom je na drugoj strani dominirao Janis Adetokumbo.

Grk je ubacio 32 poena za tek drugu pobedu Baksa nad Voriorsima u prethodnih deset okršaja. Voriorsi su održavali korak za Milvokijem do poluvremena, da bi u trećoj četvrtini potpuno potonuli.

Baksi su je završili sa 20 poena prednosti i male su šanse bile za povratak "Ratnika" bez Durenta, Tompsona, Karija i sa još rovitim Drejmondom Grinom.

Šampioni su uspeli da do kraja smanje zaostatak, ali ne i da preokrenu. Osim Adetokumba, Kris Midlton je odigrao dobar meč sa 23 poena, a u Voriorsima je najbolji bio Kvin Kuk sa 30 koševa, dok je Durent ubacio deset do isključenja. Tanderi nisu uspeli da pobede San Antonio Sparse u vrlo turbulentoj sezoni tima Grega Popoviča. Promenljiva forma, čekanje na Kavaja Lenarda, godine ključnih pojedinaca ekipe, nisu previše smetali "Mamuzama" da upišu trijumf nad ekipom u kojoj je Pol Džordž ubacio 26 poena, a Rasel Vestbruk imao 19 poena i 11 skokova.

Momak koji je preuzeo lidersku ulogu u San Antoniju Lamarkus Oldridž je to uradio i ovog puta i sa 25 koševa je bio najbolji u svom timu.

Pratio ga je Peti Mils sa 14 postignutih poena. Oklahoma je bila u igri sve do poslednjih pedesetak sekundi kada je Pol Džordž pogodio oba slobodna bacanja za 96:97.

Oldridž u narednom napadu zakucava posle prolaza, a Mils sa linije penala potom samo potvrđuje pobedu. U preostala dva meča večeri Detroit Pistonsi su i bez Blejka Grifina pobedili peti put u poslednjih šest utakmica, a Majami Hit je pobedio Čikago Bulse sa 103:92 . Ovog puta su savladani Vašington Vizardsi sa 103:92 uz izvrsnu igru Andrea Dramonda.

Centar Pistonsa je ubacio 24 poena i uhvatio 23 skoka. Pošto su oba tima loše šutirala sa spoljnih pozicija, prevlast u reketu je pravila razliku.

Džoš Ričardson je predvodio "Vrelinu" sa 22 poena, 17 je dodao Goran Dragić, a na drugoj strani su bili najefikasnij Nvaba sa 15 i Vonle sa 14 poena.
Printscreen/NBA
Printscreen / NBA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: