Dramond pokorio Boston, vratio se Toni Parker

Andre Dramond obeležio je proteklu noć u NBA ligi impresivnom partijom u neočekivanoj pobedi Detroit Pistonsa u Bostonu nad Seltiksima 118:108.

Izvor: AK

Utorak, 28.11.2017.

08:30

Dramond pokorio Boston, vratio se Toni Parker
Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

Dramond je zabeležio dabl-dabl sa 26 poena i 22 skoka za prvi poraz Seltiksa na domaćem parketu ove sezone.

Dramond je postigao deset poena u prvoj četvrtini i 11 u poslednjih pet i po minuta meča za treći trijumf Pistonsa u poslednja četiri susreta i prvo mesto na Istoku.

"Zapamtiće ovo. Ovo je jedan od mečeva za pamćenje. Ovakva noć u rodnom gradu se mora pamtiti", rekao je Dramond.

Sjajan je bio i Tobajas Heris sa 31 poenom i osam uhvaćenih lopti, 20 je dodao Redži Džekson uz sedam asistencija, a 13 je ubacio Ejveri Bredli, prošle sezone jedan od bitnih šrafova u timu Seltiksa.

Srpski košarkaš Boban Marjanović opet nije igrao odlukom trenera Stena van Gandija.

Seltikse je predvodio Markus Smart sa 23 poena i šest asistencija, dok je Kajri Irving ubacio 18 poena, uz devet asistencija i četiri skoka, te imao šest izgubljenih lopti. Sjajno veče imao je i Lebon Džejms koji je sa 30 poena, 13 skokova i šest asistencija predvodio Klivlend Kavalirse do 113:91 nad Filadelfija 76ersima.

S druge strane, parirao mu je Džoel Embid sa 30 poena i 11 uhvaćenih lopti, dok je ruki Ben Simons postigao tek deset uz osam skokova.

Indijana Pejsersi su savladali Orlando Medžik 121:109 uz 26 poena Viktora Oladopa, te 22 Bojana Bogdanovića.

Sjajan je bio Domantas Sabonis sa 19 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je kod Medžika najefikasniji bio Džonaton Simons sa 21 poenom, a Nikola Vučević postigao 16 uz 12 skokova. San Antonio Sparsi su dobili teksaški derbi protiv Dalas Meveriksa sa 115:108, u meču koji je obeležio pre svega povratak Tonija Parkera.

Francuz je u prvom meču ove sezone postigao šest poena uz četri asistencije za 14 minuta, a Sparse je nosio Lamarkus Oldridž sa 33 poena i deset skokova.

Pratio ga je Pau Gasol sa 25 poena, dok je Kajl Anderson ubacio 12 uz deset uhvaćenih lopti i pet proigravanja.

U redovima Mevsa najefikasniji su bili Vesli Metjuz i Denis Smit sa po 19, dok je Hose Huan Barea ubacio 16 poena uz sedam asistencija. Hjuston Rokitsi su lako savladali Bruklin Netse 117:103, a meč su prelomili već u prvoj četvrtini sa 43:26.

Džejms Harden je postigao 37 poena uz deset skokova i osam asistencija, dok je Kris Pol zabeležio 14 proigravanja i šest uhvaćenih lopti, ali je pogodio samo jedan od sedam šuteva iz igre.

U ekipi iz Njujorka najefikasniji je bio Ajzea Vajthed sa 24 poena, dok je 14 dodao Spenser Dinvidi.

Portland Trejlblejzersi su slavili protiv Niksa 103:91, a u Njujorku se posebno istakao Demijen Lilard sa 32 poena, dok je Jusuf Nurkić ubacio 12 uz devet skokova i šest asistencija. Kristaps Porzingis je postigao 22 poena uz sedam skokova za domaćina, dok je 16 ubacio Tim Hardavej Džunior.

U derbiju Los Anđelesa Klipersi su pobedili Lejkerse 120:115, predvođeni Luom Vilijamsom sa 42 poena, dok je Blejk Grifin ubacio 26 uz 11 skokova i šest asistencija.

Odličan je bio i Ostin Rivers sa 19 poena, osam skokova i šest proigravanja, dok se kod "jezeraša" istakao Kantevijus Koldvel-Poup sa 29 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: