Šarić se odrekao miliona: Ja držim reč

Hrvatski košarkaš Dario Šarić stigao je u Filadelfiju gde je dočekan kao velika zvezda.

Izvor: AK

Petak, 15.07.2016.

15:59

Šarić se odrekao miliona: Ja držim reč
Foto: Getty images

Šarić je 2014. bio 12. pik na draftu, ali je pre NBA lige odlučio da provede dve sezone u Anadolu Efesu.

Imao je opciju da tek sledećeg leta stigne u NBA i tako umesto 10,5 miliona koliko će dobiti sada za četvorogodišnji ugovor (40% porez), tada uzme 5-7 miliona po sezoni.

Hrvatski mediji su se odmah podsetili situacije iz 1989. godine kada se Dražen Petrović takođe odrekao miliona u Real Madridu kako bi se okušao u NBA ligi.

"Srećan sam što su iza mene dve sezone u Turskoj i spreman sam za NBA. Dao sam obećanje ljudima u Siksersima, a ja držim do svoje reči", rekao je nedavno Šarić.

"Ovo se zaista dešava", "Stigao je!", samo su neki od natpisa u lokalnim medijima koji su s oduševljenjem dočekali talentovano krilo.

"Ono što sam naučio u košarci jeste činjenica kako je takozvana hemija najvažnija. Ako je pronađemo u Siksersima onda možemo napraviti velike stvari. Meni je najvažnija moja reč i ono što sam obećao, a to je da ću nakon dve godine stići ovde. Srećan sam što sam stigao i što se pridružujem ekipi. Pokušaću da razveselim ovaj grad", rekao je Šarić po dolasku u Filu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: