Oproštaj Divca u subotu

Izvor: A G

Ponedeljak, 17.09.2007.

18:41

Default images

U subotu 22. septembra u 20 časova ispred Narodne Skupštine Srbije u Beogradu, biće održana centralna manifestacija na kojoj će se Vlade Divac zvanično oprostiti i zahvaliti svim svojim dugogodišnjim saigracima, prijateljima i publici koja ga je podržavala. Jedan od najvećih dogadjaja na Balkanu, pratiće mediji iz celog sveta, uključujući i Ameriku, kao i novinare zemalja u regionu.

Na specijalnoj bini širine skoro 40 metara pojaviće se najveće zvezde američke košarke: Chris Webber, Bobby Jackson, Hido Turkoglu, Greg Popovich, Scot Pollard ( sa kojima je Divac igrao u Sakramentu), Bill Bretka (nekadašnji Divčev trener u Lejkersima), Glen Rice (saigrač iz Šarlot Hornetsa), Panagiotis Fasulas, Aleksandar Volkov...

Žurka u centru grada neće proći ni bez najvećih košarkaškaških imena iz Srbije, ali i susednih zemalja: Predrag Stojaković, Saša Đorđević, Saša Danilović, Žarko Paspalj, Zoran Savić, Dino Radja, Toni Kukoč, Jurij Zdovc ( Divčevi saigrači iz reprezentacije SFRJ i SRJ i domaćih klubova u kojima je igrao)...

Velika zvezda Mory Cante, ambasador dobre volje UN i izvodjač hita Yeke Yeke, održaće koncert sa ansamblom afričkih originalnih instrumenata i u svom stilu doneti karnevalsku atmosferu na beogradske ulice.

James Brown family ispuniće nedavno dato obećanje, kralja funk i soul muzike, datog na poslednjem koncertu u Beogradu. Ovog puta u njegovo ime to će uciniti direktni potomci koji su sa njim proveli 40 godina zajedničkog rada.
Divčevu oproštajnu žurku uveličaće i brojne zvezde domaće muzičke scene: Van Gog, grupa Negativ, Aleksandra Kovač, Vlada Divljan, Slobodan Trkulja, Esma Redžepova (Ambasador dobre volje UN i majka 45 -oro dece) i mnogi drugi.

Vlade će se zajedno sa svojim saigracima podsetiti najbitnijih događaja u svojoj igračkoj karijeri, a prijatelje kao i sve ljude dobre volje pozvati da ga podrže u humanitranom radu kojim se bavi poslednjih petnaest godina.

Producent ovog događaja je Dušan Ercegovac, art direktor Boris Miljković a u ceo produkciono-organizacioni tim uključeno je preko 150 ljudi.

Na velikoj žurci ispred Narodne skupstine svi mogu postati deo Divčevog tima i pomoći akciju koju su Vlade i njegova supruga Snežana ( predsednik Humanitarne organizacije Divac) pokrenuli u želji da izbeglim i raseljenim licima koja žive u izbegličkim kampovima Srbije, obezbede krov nad glavom. Slanjem SMS poruka na brojeve 6312 (za Telenor mreže) ili 6412 ( za MTS mreže), čija je cena 100 dinara (uključujući pdv) svako od nas može postati donator ove akcije i pomoći rešavanje jednog od najvećih socijalnih problema u našoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: