Francuska ne želi da napravi istu grešku kao 2014. protiv Srbije

Košarkaš Francuske Evan Furnije rekao je da će im, u polufinalu Mundobasketa, dosta pomoći iskustvo iz 2014. godine.

Izvor: PT

Sreda, 11.09.2019.

20:00

Francuska ne želi da napravi istu grešku kao 2014. protiv Srbije
Foto: FIBA

Pre pet godina Srbija je pobedila Francusku u borbi za finale, i kako kaže Furnije "osećali su se kao gubitnici, uprkos pobedi u četvrtfinalu".

"Pobedili smo u četvrtfinalu, ali ako izgubimo sledeći meč u Pariz ćemo se vratiti kao gubitnici. Tako je bilo kada smo 2014. izgubili od Srbije. Sada će nam to iskustvo pomoći", rekao je Furnije.

Francuska je u sredu savladala Sjedinjene Američke Države, a u petak ih očekuje meč s Argentinom u polufinalu.

"Imali smo problema u odbrani, ali smo se vratili. Nije to bilo samo do naše glave, već i do košarkaškog 'IQ', koji je na kraju napravio razliku, a kao i do naših mu*a koja su rekla svoje", dodao je Furnije.

Sličnog razmišljanja je i Nando de Kolo koji je istakao da još ništa nije gotovo i da zbog toga nisu mnogo slavili pobedu nad SAD.

"Srećni smo, naravno, ali smo u svlačionici već pričali o sledećoj utakmici. Pre pet godina je bilo slično, pobedili smo Španiju u četvrtfinalu, a onda nam je u polufinalu trebalo 15 minuta da uđemo u utakmicu. Ne želimo da napravimo istu grešku", rekao je De Kolo.

U drugom polufinalu sastaju se Australija i Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: