Adebajor potpisao za Arsenal

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Petak, 13.01.2006.

20:24

Default images

Napadač Monaka Emanuel Adebajor potpisao je u petak uveče ugovor sa londonskim Arsenalom.

Najpoznatiji član nacionalne selekcije Togoa, koja će u junu debitovati na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, došao je u nemilost na Azurnoj obali, ali umesto pada, sledi uspon u njegovoj karijeri.

"Ovo je najveći dan u mom životu. Postao sam član Arsenala, jednog od najvećih klubova Evrope, koji ima toliko igrača svetske klase", rekao je 21-godišnji Adebajor, najbolji strelac afričke zone kvallifikacija za SP.

Adebajor je tokom jeseni propustio nekoliko treninga “Kneževa” bez valjanog opravdanja, pa ga je uprava suspendovala, uz finansijsku kaznu i pretnju da više neće zaigrati za klub. Dodatni faktor u priči bilo je dovođenje tandema italijanskih napadača Vijeri – Di Vajo, kojima treba mesto u startnoj postavi da bi se izborili za mesto u nacionalnom timu.

Od klubova koji su zainteresovani za Adebajora najkonkretniji je bio Arsenal, koji je insistirao da sa njim potpiše ugovor pre nego što igrač otputuje u Egipat, na Kup afričkih nacija (počinje 20. januara). Arsen Venger je priču potvrdio na konferenciji za novinare u petak.

Mislim da je moguće da ga dovedemo već u toku večeri. To je igrač sa kvalitetima kakve nemaju naši sadašnji fudbaleri. Visok je, odličan u vazduhu i izuzetno hitar”, rekao je Venger.

Nekoliko sati kasnije ugovor je potpisan.

Arsenal je u četvrtak već doveo prvo zimsko pojačanje, 19-godišnjeg Abua Diabija, koji je do sada nastupao za AJ Okser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: