Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.02.2005.

21:16

Drogba verovatno ne igra sa Barsom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Napadač Čelsija Didije Drogba najverovatnije neće biti spreman za utakmicu protiv fudbalera Barselone, sledeće nedelje u osmini finala Lige šampiona.

"Drogba definitivnio neće igrati u FA kupu protiv Njukasla u nedelju, a male su šanse da bude spreman za sredu", rekao je trener Čelsija Žoze Murinjo nakon treninga na Stamford Bridžu.

Reprezentativac Obale Slonovače ima povredu butnog mišića. Murinjo ne može da računa ni na Arjena Robena, koji ima ozbiljnu povredu stopala.

Murinjo je ocenio da je bez te dvojice igrača Čelsi sasvim drugačiji tim i da ne igra brzo i napadački kao kada se borio za plasman u eliminacionu fazu Lige šampiona.

"Tim će igrati drugačije. Moramo da se prilagodimo", naveo je Murinjo. Drogbu će najverovatnije zameniti Ejdur Gudjonsen.

Ipak, portugalski trener, koji je prošle sezone osvojio Ligu šampiona sa Portom, ocenio je da Čelsi i Barselona imaju podjednake šanse da se plasiraju u četvrfinale.

"Kada je bio žreb, oba tima su bila na vrhu tabele svojih liga. I sada, nekoliko nedelja kasnije, oba tima su na vodećim pozicijama u najvažnijim ligama sveta", rekao je Murinjo. "Dakle, to pokazuje da su oba tima veoma jaka, ambiciozna i kvalitetna. Mislim da su šanse 50-50, ili 51-49, pošto sam optimista".

Murinjo je istakao da je u ključnim momentima potrebna sreća, i da nije sramota biti eliminisan u osmini finala, u kome će se od Lige šampiona oprostiti više velikih evropskih klubova.

Kao primere naveo je duele Real Madrida i Juventusa, zatim Mančester Junajteda i Milana, kao i Arsenala i Bajerna iz Minhena.

Pošto odigraju utakmicu u sredu, 23. februara u Barseloni (uživo na TV B92, uz komentar sa stadiona Kamp Nou), Čelsi će katalonski klub dočekati u revanšu, 8. marta, na Stamford Bridžu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

"Partizan je sada najopasniji"

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović izjavio jedan očekuje težak meč protiv Partizana i dodao da bi njegov tim trebalo da prikaže isto zalaganje kao na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Tanjug

12:46

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu