Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.02.2019.

10:35

Sudija koji je priznao Boaćijev gol završio karijeru

Srpski fudbalski sudija Nenad Đokić neočekivano je završio profesionalnu karijeru posle 22 godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Sudija koji je priznao Boaćijev gol završio karijeru
Foto: Starsport

Na ovakvu odluku arbitra iz Užica verovatno je uticalo to što je nedavno ostao bez licence FIFA.

"Poštovani, obaveštavam vas da sam doneo odluku o završetku karijere. Hvala na svemu i sportski pozdrav". stoji u dopisu sudije Đokića Sudijskoj komisiji FSS, koju je preneo Sportski žurnal.

Đokić je bio u centru pažnje ove sezone zbog odluke u 158. "večitom" derbiju na kojem je bio pomoćni sudija.

Đokić je signalizirao glavnom arbitru Danilu Grujiću da je lopta posle šuta Ričmonda Boaćija prešla gol liniju, čime je Crvena zvezda izjednačila i osvojila bod protiv Partizana.

Ne mogu ni sam da izbrojim koliko sam uvredljivih i pretećih poruka dobio. Ne plašim se nikoga i samo iz tog razloga se nisam obraćao policiji. Ako naude meni i mojoj porodici, država neka radi svoj posao, a mene će imati ko da osveti", rekao je Đokić nakon derbija.

Iako je bio jedan od tek šestorice glavnih sudija sa "elitne liste" u Superligi, to nije bio jedini put da je Đokić svojim odlukama podigao prašinu u srpskom fudbalu.

Tako je u maju 2016. isključio trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića u derbiju sa Vojvodinom (3:1) jer mu je tokom jednog protesta dobacio: "Šta to sviraš, konju jedan?", a s obzirom da se utakmica igrala pred praznim tribinama svi su jasno čuli.

Posle utakmice su imali fizički obračun u tunelu "Rajka Mitića", a Božović je tom prilikom navodno udario Đokiću "ćušku" i uhvatio za vrat dok je "pokušavao nešto da mu objasni", kako je sudija napisao kasnije u zapisniku sa meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu