Nova vest
Košarka 33

30.4.2024.

11:55

Lebron: "Odbijam da odgovorim"

Iza Los Anđeles Lejkersa je još jedna razočaravajuća sezona, a to opet pokreće pitanje o Lebronu Džejmsu.

Izvor: Index

Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Lejkersi su eliminisani u prvoj rundi plej-ofa sa 4-1 od aktuelnih šampion Denver Nagetsa.

"Jezeraši" su u četvrtoj utakmici izbegli "metlu" i 12. uzastopni poraz od Denvera, ali ispostavilo se da su time samo spasli čast jer su Nagetsi pred svojim navijačima dovršili posao.

Ovo je bila prva utakmica serije u kojoj Lejkersi nisu imali dvocifrenu prednost, ali su opet ispustili osetnu prednost (+9) i izgubili košem u samoj završnici.

Najbolji u redovima Lejkersa opet je bio veteran Džejms koji je završio svoju 21. sezonu u NBA ligi.

Nakon poraza od Denvera na pres konferenciji mu je postavljeno pitanje da li je to bila njegova poslednja utakmica za Lejkerse.

"Cenim Vaše pitanje, ali odbijam da odgovorim", rekao je Lebron pa dodao:

"Samo se želim vratiti kući porodici. Iskreno, jedan od mojih dečaka pokušava da odluči da li da se prijavi na draft ili da se vrati u školu. Još jedan klinac trenutno igra AAU košarku. Moja kćerka igra odbojku. Moja žena radi toliko sjajnih stvari. Dakle, sada se radi o porodici. Zatim, za nekoliko meseci, moram otići u Vegas u trening-kamp. Tako da moram odmoriti telo za Olimpijske igre".

Iako će u decembru napuniti 40 godina, proveo je najviše minuta na terenu od cele ekipe (44:05) i stogao na korak od tripl-dabl učinka – 30 poena, 11 asistencija, 9 skokova.

Džejms je u pet utakmica serije protiv Denvera igrao u proseku skoro 41 minutu, a toliku prosečnu minutažu u plej-of utakmicama nije imao od 2018. godine, kada je predvodio Klivlend u svojoj poslednjoj sezoni pre dolaska u Lejkerse.

U seriji protiv Nagetsa Džejms je beležio prosečno 27,8 poena uz 56,6% šuta iz igre, što mu je najbolji postotak u plej-ofu u celoj karijeri.

Uz to je beležio 8,8 asistencija, 6,8 skokova i 2,6 ukradenih lopti po utakmici, što mu je takođe rekordan prosek u plej-of karijeri.

"Atletik" navodi da se očekuje da će Džejms igrati još dve sezone, a do 29. juna treba da se izjasni da li će da iskoristi "opciju igrača" za sledeću sezonu i ostane u Lejkersima bar još jednu godinu. Opcija mu garantuje 51,4 miliona dolara za sezonu.

Podeli:

Komentari 33

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 33

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu