Dabl-dabl Kuzmića, Srbija s mukom savladala otpisane Mađare!

Košarkaši Srbije pobedili su Mađarsku 86:78 u osmini finala Evrobasketa. "Orlovi" su se plasirali u četvrtfinale u kome će igrati protiv Italije.

Izvor: MLJ

Nedelja, 10.09.2017.

13:45

Dabl-dabl Kuzmića, Srbija s mukom savladala otpisane Mađare!
StarSport

Izabranici Aleksandra Đorđevića bili su apsolutni favoriti pred ovaj meč, ali su se Mađari sa čak 12 postignutih trojki držali u igri čak i kada bi zaostajali 15 i više poena.

Samim tim, pokazali su se kao teži protivnik nego što se očekivalo.

Najbolji u pobedi Srbije je bio Ognjen Kuzmić koji je sa 17 poena, 10 skokova i tri asistencije došao do dabl dabl učinka. Bogdanović je imao 17 poena i šest asistencija, a Mačvan i Marjanović su imali po 14 koševa.

Kod Mađara se strahovalo od Adama Hange i Davida Vojvode, a zablistao je Perl sa 22 poena, a bio je dobar i Ferenc sa 15 poena (šut za tri 4/6). Hanga je zaustavljen na samo jednom poenu, a Vojvoda na 11, ali je pogađao spolja kada god je trebalo da se Mađarska približi.

Srbija je od starta meča krenula silovito, serija 16:3 pokazivala je da će pobeda biti ubedljiva, a osmina finala kao očekivano lakši trening. Umesto toga, Mađarska se vraća.

Loša rešenja i dodavanja u napadu i ležernija odbrana nego u uvodnim minutima meča, vraćaju Mađarsku na 16:12 serijom 9:0.

To je bio nagoveštaj igre toplo-hladno koja je karakterisala Srbiju tokom većeg dela meča, iako su Mađari vodili praktično samo u prvim trenucima meča, kada god bi Srbija pravila prednost od 15 i više poena, uspevali su trojkama, lošom odbranom Srbije ili izgubljenim loptama u napadu uspevali da se vrate.

Na poluvremenu je bilo 7 razlike 48:41 za Srbiju, a onda je silovito krenula treća četvrtina koja je obećavala da će Srbija do kraja rutinski slaviti i da je otpor Mađara slomljen. 'Plus 18' i još 13 minuta do kraja (64:46) već su garantovali "Orlovima" četvrtfinale i duel s Italijom.

Komfor od 16 poena na ulasku u četvrtu četvrtinu nije dugo potrajao. Tri trojke Mađara, Perl i Ferenc još jednom pogađaju i nova serija 9:0 spušta razliku na jednu cifru. Koliko "Orlovima" fali konstantnosti u igri pokazalo se i tada jer su, kad su stegli odbranu opet povećali razliku.

Mađarska je još jednom uspela da se približi, ali je Srbija razlikom u kvalitetu i svojim visokim igračima, Marjanovićem i Kuzmićem nadomestila padove i zasluženo se plasirala u četvrtfinale u kom ih čeka Italija.

Ranije u toku dana Letonija je ubedljivo savaldala Crnu Goru i plasirala se u četvrtinu finala.

IV četvrtina

40' Kuzmić dolazi do dabl-dabla jer hvata deseti skok posle promašaja Tota, a posle slobodnih bacanja Perla, Srbija pobeđuje sa 86:78.

39' Lučić dobija faul posle agresivne odbrane van linije za tri, pogađa oba slobodna bacanja i povećava 86:77.

38' Marjanović i Lučić pogađaju, Bobi je nezaustavljiv za Mađare u napadu, ali loše branimo šut za tri poena, pa Mađarska sipa trojke a Đorđević traži tajm-aut.

37' 'No look' pas Bobija za Mačvana nije prošao u reketu jer je Perl stigao da udari rampu srpskom krilnom centru, a onda i istrčao kontru u kojoj je dobio faul i dva bacanja koja je iskoristio za seriju Mađarske 6:0. Prekida to Lučić zakucavanjem, ali Vitman uzvraća za 80:71.

36' Perl ne prestaje da briljira, 19. poen spoljnog igrača Mađarske koji smanuje na 78:65, da bi Elingsfeld pogodio za dva i mini-seriju od 4:0 i 78:67.

35' Bobi pravi faul, ali ostaje na terenu uprkos četvrtom faulu. Na drugoj strani Bogdanović pogađa trojku i Srbija opet ima 15 poena prednosti, 78:63.

34' Marjanović posle jendog od brojnih faulova odlazi na liniju penala i pogađa dva slobodna bacanja za 73:62, a Bobi već u sledećem napadu povećava svoj poenterski konto polaganjem ispod koša, 75:62.

33' Konačno pogađa Mačvan za Srbiju! Dobro dodavanje Jovića Mačvan koristi i prekida seriju Mađarske 71:62.

32' Vojvoda ostaje sam u uglu i pogađa novu trojku za Mađare, a Ferenc daje i treću i serija Mađarske traje, 9:0 i nastavlja se posle izgubljene lopte Mačvana, 69:62

31' Mađari daju trojku već na startu poslednje četvrtine i posle loše organizacije napada dobijaju loptu, 69:56.

III četvrtina

StarSport
30' Srbija ekspresno dolazi do četiri poena! Prvo dobar prodor Milosavljevića, a onda i zakucavanje Kuzmića brzinski vraćaju Srbiji plus od 15 poena pre pogođenog slobodnog bacanja Jovića koji je postavio konačan rezultat treće četvrtine 69:53.

29' Perl pogađa pošto je lopta došla do njega na poludistanci, ima 16 poena, a Srbija na drugoj strani ne uspeva da uzvrati preko Kuzmića koji je zidao pod košem, ali bezuspešno, 64:53.

28' Mađarima ne ostaje mnogo izbora kada je reket Srbije dobro branjen do da šutiraju trojke. Jednu je pogodio Ferenc, a Mađarska posle nesportskog faula Srbije imaju dva bacanja i smanjuju na 64:51. Marjanović nastavlja niz od nekoliko loših faulova, ovog puta u napadu.

27' Marjanović nastavlja da pravi probleme u reketu. Dobro se pozicionira srpski centar i dobija faulove. Bogdanović je dobro bacio loptu svom saigraču a ovaj iskoristio za lako polaganje i 64:46.

26' Nesportski faul Vase Micića prekida dobru seriju Srbije. Micić je potpuno nepotrebno faulirao mađarskog pleja u kontri posle izgubljene lopte Marjanovića, a Hanga je iskoristio jedno slobodno bacanje. Faul u napadu za Mađare, a potom i izgubljena lopta Srbije.

25' Odlična kombinacija Lazića Marjanovića i Mačvana! Na malom prostoru tri dodavanja i dobra realizacija pod košem srpskog centra, a nova kontra i izgubljena lopta Mađara daje Joivću šansu da iz kontre poveća na 62:45. Serija je 14:4 od početka treće četvrtine.

24' Perl gubi loptu, a Srbija steže odbranu pa Jović u kontri povećava na 58:45.

23' Jović promašuje trojku, ali pogađa Mačvan posle koša Perla. Srbija dobro otvara drugo poluvreme.

21' Bogdanović pogađa trojku za plus 10 Srbije, a onda i Milosavljević za dva, ali se pod košem Sribje bore i Mađari 53:43.

II četvrtina

StarSport
20' Mačvan pogađa, ali pogađa i Vojvoda. Srbija vodi sa 48:41 na poluvremenu. Vojvoda pogađa svaki put kada najmanje treba i drži Mađare u igri na poluvremenu, a prvo poluvreme polaganjem završava Bogdanović posle promašaja Milosavljevića.

19' Putbek Elingsfilda i prodor Jovića a Srbija i Mađarska razmenjuju po koš!

18' Mačvan cepa mrežicu sa trojke! Povećava na plus 9. Mađarska se vrlo brzo vraća, Perl pogađa trojku, a Kuzmić ne koristi polaganje, pa je ostalo 42:36.

17' Na sličan način uzvraćaju i Mađari i ponovo prilaze na minus četiri, ali u sledećem napadu Bogdanović dobija faul za dva bacanja i pogađa oba za 37:31.

16' Ferenc je posle pogotka Vojvode probao za tri, iznudio je treći faul Lučića i pogodio sva tri bacanja, a Mađari prilaze na 4 poena, 33:29. Vrlo brzo Boban Marjanović prima loptu u reketu i lagano polaže za 35:29.

15' Vojvoda pogađa trojku, pa posle lepog prodora Lučića Srbija vodi 33:26.

13' Alen je pokušao da se provuče ispod svog čuvara i poentira u stilu Bodiroge sa četiri metra od koša, promašuje a na drugoj strani Srbija igra lep napad. Lopta kruži kao u San Antoniju, ali Lučić ne prodoru posle viška dobija blokadu, a Srbija loptu posle auta.

12' Kuzmić nastavlja da dominira u reketu i zakucava. Perl pogađa trojku, a Kuzmić na drugoj strani iznuđuje faul i ide na liniju penala 31:23.

11' Mađari su se potpuno oslobodili. Keler je pogodio polaganje, a posle ukradene pa potom izgubljene lopte Jovića isti igrač Mađarske ponovo daje koš. Bogdanović je u međuvremenu postigao prve poene za Srbiju trojkom, 27:20.

I četvrtina

Starsport
10' Igrao je Kuzmić jedan na jedan na postu i pogodio iz okreta za povećanje prednosti, Vojvoda posle dobrog prodora pogađa, Bogdanović koristi dva slobodna bacanja u narednom napadu. Posle fantastične odbrane Jovića na Perlu, Bogdan ide na koš, promašuje ali iz odbojke pogađa Kuzmić za 24:16 na kraju prve četvrtine.

9' Elingsfild vrlo brzo istrčava i poentira, a reket Srbije nije zatvoren kao što je bio na početku utakmice, 18:14.

8'
Perl produžava seriju Mađarske na 9:0 i protivnici Srbije se primiču na samo četiri razlike. Mačvan seriju prekida sa dva slobodna bacanja za 18:12.

7' Dva loša dodavanja i faul u napadu Marjanovića Mađari kažnjavaju trojkom Ferenca, a onda i polaganjem Perla za 16:10.

6' Šetnja Bogdanovića kroz reket! Lep prodor srpskog beka za plus 13 u korist Srbije, 16:3. Keler zakucava posle pika i smanjuje na 16:5.

5' Boban Marjanović je zamenio Kuzmića na parketu i odmah iskoristio asistenciju za novi koš uz faul. Promašio je dodatno bacanje.

4' Odličan pas Bogdanovića za Kuzmića i zakucavanje srpskog centra! Srbija postiže deset poena zaredom i vodi sa 12:3, a raduje odlična odbrana.

3' Srbija ulazi u seriju! Jović polaže za 7:3 uz dodatno slobodno bacanje i povećava seriju Srbije na 8:0, a Srbija vodi 10:3.

2' Bogdanović ne koristi sledeći napad, gubi loptu a Mađari daju trojku preko Alena i prvi put vode u meču 3:2. Loše preuzimanje Vojvode i Lučić vraća trojku 5:3.

1' Prvi napad za Srbiju, dobrim dodavanjem Bogdanović preksače odbranu za Kuzmića, centar promašuje iz prve, ali hvata ofanzivni skok i pogađa za 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

448 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: