Sjajna Španija u finalu EP!

Reprezentacija Španije prvi je finalista Evropskog prvenstva u Poljskoj jer je u polufinalu ubedljivo pobedila Grčku 82:64 (26:21, 23:19, 15:11, 18:13).

Izvor: B92

Subota, 19.09.2009.

20:23

Default images

Španci su dominirali tokom celog meča ne dozvolivši neporganizovanim Grcima da bar u jednom trenutku dođu do šanse za pobedu. ’Furiju’ su do drugog uzastopnog finala predvodile NBA zvezde Pau Gasol i Rudi Fernandez. Prvi je postigao 18 poena i imao šest skokova, dok je drugi dodao 14 poena. Jedina svetla tačka kod Grka bio je Joanis Burusis sa 11 poena i sedam skokova.

Nik Kalated, Grk američkog porekla dodao je deset poena, a Antonios Focis je bio veoma blizu dabl-dabla sa osam poena i deset skokova.

Prva četvrtina bila je izjednačena prvih osam minuta, a onda su Španci kod rezultata 16:16 napravili seriju 8:0 i došli do prve veće prednosti, a period su dobili sa 26:21.

Drugu četvrtinu ’Furija’ je takođe odigrala na visokom nivou pa su košarkaši sa Pirineja došli i do 13 poena prednosti (34:21 i 39:26), ali su Grci dobrom igrom u reketu u završnici uspeli da smanje zaostatak na manje od deset poena.
Beta
Međutim, Grčka nije uspela da konačno uspostavi igru pa je i treći period protekao je u dominaciji ’Furije’. Grčki košarkaši bili su nemoćni u napadu, pravili su dosta grešaka i ofanzivnih faulova, a do poena su uglavnom dolazili posle individualnih akcija. Španci su to odlično iskoristili i održali dvocifrenu prednost, a u jednom trenutku su imali +16 (64:48).

Očajnu igru Grčkih košarkaš Španija je dodatno materijalizovala početkom poslednje četvrtine kada su definitivno prelomili utakmicu i došla do 23 poena prednosti (73:51), a Grci su svoj prvi koš postigli tek u petom minutu poslednje deonice.

Španija je rutinski privela utakmicu kraju i plasirala se u finale, svoje drugo uzastopno pa će u nedelju od 21:15 pokušati da prvi put u istoriji postane prvak Evrope. Rival španiji biće bolji iz duela Srbija – Slovenija koji počinje u 21h.

Pre toga na programu su mečevi za peto (Hrvatska - Francuska) i sedmo (Rusija - Turska) mesto na prvenstvu Evrope u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: