Spektakularan povratak Džona Džonsa – da li smo dobili najvećeg svih vremena? VIDEO

MMA borac Džon Džons postao je prvak teške kategorije u elitnoj promociji UFC.

Izvor:

Nedelja, 05.03.2023.

08:15

Spektakularan povratak Džona Džonsa – da li smo dobili najvećeg svih vremena? VIDEO
Foto: Profimedia

Džons je u borbi koja je održana u Las Vegasu savladao Sirila Gana, predajom u prvoj rundi.

Popularni "Bouns" je relativno lako došao do titule, nakon što mu je tek nešto više od dva minuta bilo potrebno da najpre obori francuskog borca i potom ga "giljotinom" natera da se preda.

Ukoliko to nije dovoljno impresivno, važno je znati da je za 35-godišnjeg Džonsa ova borba bila povratak u oktagon nakon tri godine pauze i debi u teškoj kategoriji.

To je podstaklo mnoge da Džonsa proglase najboljim svih vremena, što je teško osporiti jer je reč o čoveku koji je sa 23 godine postao šampion poluteške kategorije – rekord koji je i dalje na snazi.

Ipak, barem kada je reč o teškoj kategoriji, Džons smatra da je neko bolji. Reč je o Stipeu Miočiću, američkom borcu hrvatskog porekla, kojeg je Amerikanac odmah po okončanju borbe izabrao za prvog rivala u odbrani pojasa. Miočića je okaraktersiao kao "najboljeg teškaša" svih vremena. U ostalim borbama večeri, Meksikanka Aleksa Graso je osvojila titulu u muva kategoriji pobedom nad Valentine Ševčenko, tako napravivši veliko iznenađenje i prekinuvši niz od devet pobeda Kirgistanke.

Šakvat Rahmonov je savladao Džefa Nila u velter kategoriji, dok je Mateuš Gamrot u lakoj bio bolji i od trećeg borca iz SAD Džejlina Tarnera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: