Nedelja, 05.03.2023.

08:15

Spektakularan povratak Džona Džonsa – da li smo dobili najvećeg svih vremena? VIDEO

MMA borac Džon Džons postao je prvak teške kategorije u elitnoj promociji UFC.

Izvor:

Spektakularan povratak Džona Džonsa – da li smo dobili najveæeg svih vremena? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

herkurac

pre 1 godinu

herkurac@ a ti si mi kao neki stručnjak? Tvoj idol ni sam ne zna kako je preživeo svoju zadnju borbu a tebe najbolje opisuje zadnjih 5 slova tvoga nicka. Sorry :)
(Drale

a tebe najbolje opisuju sledeće reči : budala koja srče pesak

Dalmatinac

pre 1 godinu

Dva puta je nokautirao DCija...
(Dusanovo carstvo!, 5. mart 2023 12:10)

Nije točno. Jednom ga je nokautirao, a drugi put ga je dobio jednoglasnom odlukom sudaca.

први српски бек

pre 1 godinu

Habib je goat. Jon na osnovu svog ponasanja van oktagona ne zaslužuje tu titulu
(Bio vido, 05. mart 2023 08:37)
Iskasapio ga Dzon Dzons.

Pedja J7

pre 1 godinu

Svi komentari na nivou "MOJ TATA BI PREBIO TVOG TATU"...

Evo ovako, najobjektivnije moguće, od nekoga ko je trenirao borilačke sportove 25-30 godina:
Ovog meča kao da nije ni bilo... Još 1000 da odrade ne bi ovako bilo. Ne kažem da bi Gane pobedio, ali bar bi se potukli.
Svaka čast Jonesu, ali realno imao je i dosta sreće da ovako završi.
Nisu razmenili NIJEDAN udarac. Po 1 low kick, i onda ovo gušenje...

Rematch neophodan...
Ništa nismo videli...

Enter Sandman

pre 1 godinu

Najbolji je Nganou. Razvalio bi ovog sa tankim nogama.
(Ufo, 05. mart 2023 08:40)

Nganu bi prošao kao Siril.
(Dusanovo carstvo!, 05. mart 2023 12:11)

A Roki bi pobedio i jednog i drugog jer je on mnogo jak i pije živa jaja i juri kokoške.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Pazi, za Miocica se smatra da je najbolji teskas a Kormie ga unakazio u ona 3 meca, samo sto je ovaj izdrzljiv kao kuce i on sam ne zna kako je pobedio
(boza, 05. mart 2023 08:38)

Dva puta je nokautirao DCija...

Neo@

pre 1 godinu

Ma dajte bre ljudi...Kad sam ga gledao prvi put, mislio sam to je, nema savršenije. Ali kada se saznalo da je lik čist prevarant i redovan konzument dopinga, nema svrhe pričati nešto o njemu!
Lik ne poštuje svoje protivnike, svoje vrhunsko znanje u sportu kojim se bavi, običan uplašeni slabić koji misli da mu telo i znanje nije dovoljno za tron, možda i egoističan lik bolestan čega, bez obzira...

mateo

pre 1 godinu

miocic daleko najveci jer je najvise titula obranio a to je rekao i jones, cormier i ostali borci. kao u tenisu nole i rafa koji su najvise grand slamova osvojili. ovog jonesa ce miocic bez problema prebit a najjaci od svih je ngannou.

Orka

pre 1 godinu

Džons ima titule,u dve kategorije.
Miocic,Nganu,i ostala boranija u jednu.Kako oni mogu da budu bolji od n,jega.Dzons je najbolji svih vremena,Odbranio je devet puta titulu u polu teskoj.

Aleksa 78

pre 1 godinu

4k4 Dex- znači po tebi je rvanje i džudo glupost?? Meni je glupost udaranje u glavu kad si na zemlji, to je najveća zamerka i treba to izbaciti.

aca

pre 1 godinu

NGANU BI OVOGA NAKAUTIRAO ZA 10 SEKUNDI.
(Darko markovic, 05. mart 2023 09:10)

Ganea je pobedio odlukom nakon 5 rundi, JJ ga sredio u prvoj.

Tor

pre 1 godinu

namestaljka,providna giljotina,nejak stisak da bi ovaj tapkao
(xtrim, 5. mart 2023 08:49)

Vidi se da gledas sport par nedelja. Videli bi tebe da te dzons uhvati u ovo, vec je zavrsavao sa ovom istom, netipicnom, giljotinom. Ovde ide nadlaktica ispod brade a ne biceps. Mnogo opasnije i brza giljotina i ne izvodi je svako tacnije retko ko ali dzons cesto. Mnogo lakse ti udje ispod brade tj dodje do vrata i zato i moze da se izvodi i stojeci a prednje strane lako. Kad je poveze s drugom, tapkao bi svako vrlo brzo a tebe bi verujem za 2sec sa tom giljotinom i uspavao ako ne i nesto gore

.

pre 1 godinu

Habib je goat. Jon na osnovu svog ponasanja van oktagona ne zaslužuje tu titulu
(Bio vido, 05. mart 2023 08:37)

Dzons ima vise odbrana pojasa u UFC-u nego sto Habib ima sveukupno borbi u UFC-u, tako da nemoj da tupis gluposti.

Pseudoharms

pre 1 godinu

Po komentarima i raspravi vidim da je većina ljubitelja sporta dosta mlađa, niko ne spominje velikane koji su se borili u Japanu. Ne shvatite me pogrešno, sport je mnogo napredovao od tada, ali ništa ne može zameniti uzbuđenje, kada u ring uđu monstrumi od po 120kg mišića, napunjeni svim mogućim nedozovljenim supstancama, i bez problema iznesu rundu od 10 minuta plus drugu od 5, ne stajući ni sekunde, sve sa dozvoljenim udarcima nogom u glavu, dok je protivnik na zemlji.

Ovo mu dođe kao soft verzija istog sporta.

herkurac

pre 1 godinu

ima dosta nas koji mislimo da je Kejn Velaskez goat teske kategorije, a Miocic je klasican defanzivac koji je gasen kad god bi naleteo na kvalitet.

"dosta vas" stručnjaka - po čemu je velaskez to goat ? možda se tebi najviše sviđa najljepši ti je ali po čemu ? nganou je obećavao i vjerovatno bi prebio sve ali jer odustao i ostaje stipe najveći jer ima najviše titula obranjenih a "dosta vas" kojima je to nepodnošljivo :) sorry

Dalmatinac

pre 1 godinu

Miocic je klasican defanzivac koji je gasen kad god bi naleteo na kvalitet.
(@boza, 5. mart 2023 08:49)

Pa krenimo redom.... Prvu titulu svjetskog prvaka osvojio je pobjedom knock outom nad jednim od najvećih, Fabriziom Werdumom. Potom je branio titulu i knock outom dobio Alistaira Overeema, a nakon njega titulu je obranio tehničkim knock outom protiv Juniora Dos Santosa, da bi nakon njega dobio Ngannoua na bodove, ali ga je propisno prebio ko mačku. Titulu gubi u meču protiv Cormiera i to nakon uboda prstom u oko (što je na koncu i sam Cormier priznao), no titulu vraća već u sljedećm meču kad je udarcima u tijelo, a potom i u glavu dobio Cormiera koji još uvijek traži rebra i jetru. Trećim mečem protiv Cormiera dobija na bodove, a koliko je bio bolji vidi se na Cormierovoj natečenoj glavi. Sljedeći meč je i poraz protiv tada definitivno boljeg Ngannoua što mu je bio i zadnji meč jer ga je Dana White stavio "sa strane" zbog ranijih nesuglasica. Dakle Miočić je dva puta osvajao i četiri puta branio titulu najboljeg teškaša što nikome nikada prije njega nije pošlo za rukom, a sve te borbe su bile protiv najtežih mogućih protivnika. Reći da je gašen kad bi naletio na kvalitet jednako je reći da Novak Đoković nije najbolji tenisač svih vremena jer je eto izgubio protiv Medvedeva.

cosko

pre 1 godinu

Dobijaju protivnike za podizanje samopouzdanja,ne kazem da Dzons nije jedan od najvecih,to jeste ali za titulu dobija nekog koji prvo nije pravi sampion,drugo koji ima nula odbranu, u parteru i rvanju cista nula, pa nije ovo K1 stvarno bilo je jasno ko dan kako ce da se zavrsi ko se malo razume,trenutno nema neke jake konkurencije u UFC-u.Svaka kategorija je ocajna,Dzons je u karijeri od ozbiljnih protivnika imao DC-a i Gustafsona,Rejesa i Santosa cak je u nekim okrsajima bilo bas tesno jer je sa njima pobedio nekako na poene, ali dobro sigurno je zasluzeno jedan od najboljih ima tehniku podjednako je jak na svakom terenu ali ovakvi mecevi su smesni kao Konoru kad se isto vratio zarad podizanja samopouzdanja dobije neku zrtvu da se izivljava.Dzons je vrlo inteligentan video dobru priliku da uzme titulu na poklon i uleteo u pravom trenutku .
Trenutno se ovo ne gleda bar meni je strasno UFC dosadio.
Lep pozdrav

Enter Sandman

pre 1 godinu

Solidna glupost od "sporta" ovaj MMA stvarno ne znam kako su napravili ovakvu famu. Napravili ove oktagone i nabadaju ljude na zemlji i valjaju se. Samo boks i kick boks, ovo je baš glupost.
(4k4.Dex, 05. mart 2023 09:44)

K1 je majka.

drula

pre 1 godinu

Ko god je pratio meč Nganu i Miocic je mogao videti najveću snagu ikada. Bilo je teško za gledati.
Nganu je slomio nogu i sada se vraća posle povrede.
Sve se tempira za najveću borbu pa onda i revanš Jones vs Nganu.

Enter Sandman

pre 1 godinu

NGANU BI OVOGA NAKAUTIRAO ZA 10 SEKUNDI.
(Darko markovic, 05. mart 2023 09:10)

Hahahaahhahaha veruj mi da ne bi znao sta ga je snaslo kad bi ga dohvatio Dzons
(Kosta, 05. mart 2023 09:19)

A moj tata je mlogo jak i on bi pebio i Nganu i Džonsa.
I ako budem dobal u vrticu kupice mi boklelske lukavice.

TrustMeBro

pre 1 godinu

Sumnjiv mec, ako se u MMA odluce za namestaljke, ide se na poluge, bez jakih udaraca. Jones jedva docekao da Ngannou ode, koji na ovakav cirkus nikad ne bi pristao. A kao hoce Miocica, polupenzionera, kome su Ngannou i mecevi sa Cormierom skratili zivot za 10 godina. Neka se bori sa Blaydes-om.

dd

pre 1 godinu

mislite najbolji od dopingovanih boraca???

ja bi voleo da vidim mec izmedju ovog Jonsa i Nganua,samo da je Jons cist da ne koristi vise dop.Nganu bi ga poslao na ortopediju i kod plasticnog hirurga da mu dotera facu!

taj Jons je vec bio suspendovan godinu dana jer je koristio sve i svasta.

ctrl

pre 1 godinu

Namešten meč i to prilično jadno i providno. Jon Jones je trenutno najpopularniji UFC borac, čovek koji diže hype, pravi gledanost, donosi lovu. Gane je ušao da izgubi, ništa ne pokušava, baca se licem na pod, ne brani se adekvatno, ne pokušava da kontroliše ruke Jona Jonesa, namešta se na davljenje i sve se završava bez ikakve štete po oba borca.
(Ribolovac, 05. mart 2023 09:42)

Jeste, Gane 2. put izgubio mec za titulu i prakticno ovom prejadnom predstavom od sinoc ugasio sebi karijeru... A i UFC namesta pobedu liku od 36. godina i gasi karijere mladjim borcima jer, logicno, nece da imaju superstara u narednim godinama. Takodje ima smisla i da treba namestaljka najboljem borcu svih vremena, najmladjem sampionu ikada, liku koji je u godinama kada je Gane debitovao u UFC imao DESET odbranjenih titula itd. Ali zna Ribolovac bolje, kaze nije mu ruke kontrolisao dobro. Svaka cast za komentar, stvarno nema puno takvih.

Betonka

pre 1 godinu

Gane je prošle godine namučio Nganua, čak mislim da je bio bolji od njega, iako je Frensis ušao u taj meč potpuno van forme, fokusa, motiva.
Bilo bi lepo videti Jonesa i Nganua, od toga nema ništa naravno.

dzudzu

pre 1 godinu

Auu kakva namestaljka.. Ovo je katastrofa, sramota ufc, sramota za borce koji su pristali da se sramote za lovu,stipe miocic ce ga razmontirati od batina

Drale

pre 1 godinu

herkurac@ a ti si mi kao neki stručnjak? Tvoj idol ni sam ne zna kako je preživeo svoju zadnju borbu a tebe najbolje opisuje zadnjih 5 slova tvoga nicka. Sorry :)

Vex

pre 1 godinu

Ko je najveci? Pa onaj ko je obranio titulu najvise puta!A to je Stipe Miocic. Ali Srbi koji o svemu imaju najvece znanje kazu ma kakvi on je slabic "bezi po ringu".. i tako

Ribolovac

pre 1 godinu

Namešten meč i to prilično jadno i providno. Jon Jones je trenutno najpopularniji UFC borac, čovek koji diže hype, pravi gledanost, donosi lovu. Gane je ušao da izgubi, ništa ne pokušava, baca se licem na pod, ne brani se adekvatno, ne pokušava da kontroliše ruke Jona Jonesa, namešta se na davljenje i sve se završava bez ikakve štete po oba borca.

Ivan kg

pre 1 godinu

Divan sport, plemenit i nadasve human.
Zato ih i drže u kavezima...
(+MAKSIM, 5. mart 2023 08:35)

U kavezima ih ke drze, tu se bore jer je tako najbezbednije, imas oslonac kad te neko dune.

buca

pre 1 godinu

Gane je trubadur,kao i Miocic trenutno...cekaj da vidimo da li ce da se bori sa Nganom pa da vidimo ishod!Bice Dzons patosiran u prvoj rundi!

4k4.Dex

pre 1 godinu

Solidna glupost od "sporta" ovaj MMA stvarno ne znam kako su napravili ovakvu famu. Napravili ove oktagone i nabadaju ljude na zemlji i valjaju se. Samo boks i kick boks, ovo je baš glupost.

Kosta

pre 1 godinu

NGANU BI OVOGA NAKAUTIRAO ZA 10 SEKUNDI.
(Darko markovic, 05. mart 2023 09:10)

Hahahaahhahaha veruj mi da ne bi znao sta ga je snaslo kad bi ga dohvatio Dzons

Winston C

pre 1 godinu

Pazi, za Miocica se smatra da je najbolji teskas a Kormie ga unakazio u ona 3 meca, samo sto je ovaj izdrzljiv kao kuce i on sam ne zna kako je pobedio
(boza, 05. mart 2023 08:38)

Velaskez, Dos Santos i Miocic u prajmu.. mislim da ovaj treci nema sta da trazi tu. Ali ajd sad.

Specialac

pre 1 godinu

Realno kad pogledamo sve ukupno ovo je najopasniji borac ikada. Snaga, brzina, repertoar udaraca…ne znas odakle ti preti, sta ti sledi, strasno.

aca

pre 1 godinu

Pazi, za Miocica se smatra da je najbolji teskas a Kormie ga unakazio u ona 3 meca, samo sto je ovaj izdrzljiv kao kuce i on sam ne zna kako je pobedio
(boza, 05. mart 2023 08:38)

Gledaju se pobede, ne umetnicki dojam. Enganu bi bio bolji da nije napustio organizaciju.

Oliver

pre 1 godinu

Habib je goat. Jon na osnovu svog ponasanja van oktagona ne zaslužuje tu titulu
(Bio vido, 05. mart 2023 08:37)

Habib je mozda goat za pilićarsku kategotriju do 35kg, ovde se radi o pravom borcu i pravoj kategoriji i nema sumnje da je Dzons tata svima

@boza

pre 1 godinu

Ima dosta nas koji mislimo da je Kejn Velaskez goat teske kategorije, a Miocic je klasican defanzivac koji je gasen kad god bi naleteo na kvalitet. UFC teska je odavno u problemima i ova borba je pravi pokazatelj

boza

pre 1 godinu

Pazi, za Miocica se smatra da je najbolji teskas a Kormie ga unakazio u ona 3 meca, samo sto je ovaj izdrzljiv kao kuce i on sam ne zna kako je pobedio

aca

pre 1 godinu

Miocic je vec u poznim godinama i dugo se nije borio, verujem da bi ga relativno lako pobedio. Daleko od toga da se JJ bilo koga plasi ali trenutno (od kad nema Enganua)najtezi protvnik je Pavlovič. Mada mislim da zeli borbu sa Miocicem pre svega jer se ovaj vodi kao najbolji svih vremena. Jos njega da pobedi i nema koga od najboljih nije pobedio.

Specialac

pre 1 godinu

Realno kad pogledamo sve ukupno ovo je najopasniji borac ikada. Snaga, brzina, repertoar udaraca…ne znas odakle ti preti, sta ti sledi, strasno.

aca

pre 1 godinu

Miocic je vec u poznim godinama i dugo se nije borio, verujem da bi ga relativno lako pobedio. Daleko od toga da se JJ bilo koga plasi ali trenutno (od kad nema Enganua)najtezi protvnik je Pavlovič. Mada mislim da zeli borbu sa Miocicem pre svega jer se ovaj vodi kao najbolji svih vremena. Jos njega da pobedi i nema koga od najboljih nije pobedio.

Oliver

pre 1 godinu

Habib je goat. Jon na osnovu svog ponasanja van oktagona ne zaslužuje tu titulu
(Bio vido, 05. mart 2023 08:37)

Habib je mozda goat za pilićarsku kategotriju do 35kg, ovde se radi o pravom borcu i pravoj kategoriji i nema sumnje da je Dzons tata svima

boza

pre 1 godinu

Pazi, za Miocica se smatra da je najbolji teskas a Kormie ga unakazio u ona 3 meca, samo sto je ovaj izdrzljiv kao kuce i on sam ne zna kako je pobedio

Ribolovac

pre 1 godinu

Namešten meč i to prilično jadno i providno. Jon Jones je trenutno najpopularniji UFC borac, čovek koji diže hype, pravi gledanost, donosi lovu. Gane je ušao da izgubi, ništa ne pokušava, baca se licem na pod, ne brani se adekvatno, ne pokušava da kontroliše ruke Jona Jonesa, namešta se na davljenje i sve se završava bez ikakve štete po oba borca.

Vex

pre 1 godinu

Ko je najveci? Pa onaj ko je obranio titulu najvise puta!A to je Stipe Miocic. Ali Srbi koji o svemu imaju najvece znanje kazu ma kakvi on je slabic "bezi po ringu".. i tako

herkurac

pre 1 godinu

ima dosta nas koji mislimo da je Kejn Velaskez goat teske kategorije, a Miocic je klasican defanzivac koji je gasen kad god bi naleteo na kvalitet.

"dosta vas" stručnjaka - po čemu je velaskez to goat ? možda se tebi najviše sviđa najljepši ti je ali po čemu ? nganou je obećavao i vjerovatno bi prebio sve ali jer odustao i ostaje stipe najveći jer ima najviše titula obranjenih a "dosta vas" kojima je to nepodnošljivo :) sorry

Dalmatinac

pre 1 godinu

Miocic je klasican defanzivac koji je gasen kad god bi naleteo na kvalitet.
(@boza, 5. mart 2023 08:49)

Pa krenimo redom.... Prvu titulu svjetskog prvaka osvojio je pobjedom knock outom nad jednim od najvećih, Fabriziom Werdumom. Potom je branio titulu i knock outom dobio Alistaira Overeema, a nakon njega titulu je obranio tehničkim knock outom protiv Juniora Dos Santosa, da bi nakon njega dobio Ngannoua na bodove, ali ga je propisno prebio ko mačku. Titulu gubi u meču protiv Cormiera i to nakon uboda prstom u oko (što je na koncu i sam Cormier priznao), no titulu vraća već u sljedećm meču kad je udarcima u tijelo, a potom i u glavu dobio Cormiera koji još uvijek traži rebra i jetru. Trećim mečem protiv Cormiera dobija na bodove, a koliko je bio bolji vidi se na Cormierovoj natečenoj glavi. Sljedeći meč je i poraz protiv tada definitivno boljeg Ngannoua što mu je bio i zadnji meč jer ga je Dana White stavio "sa strane" zbog ranijih nesuglasica. Dakle Miočić je dva puta osvajao i četiri puta branio titulu najboljeg teškaša što nikome nikada prije njega nije pošlo za rukom, a sve te borbe su bile protiv najtežih mogućih protivnika. Reći da je gašen kad bi naletio na kvalitet jednako je reći da Novak Đoković nije najbolji tenisač svih vremena jer je eto izgubio protiv Medvedeva.

aca

pre 1 godinu

Pazi, za Miocica se smatra da je najbolji teskas a Kormie ga unakazio u ona 3 meca, samo sto je ovaj izdrzljiv kao kuce i on sam ne zna kako je pobedio
(boza, 05. mart 2023 08:38)

Gledaju se pobede, ne umetnicki dojam. Enganu bi bio bolji da nije napustio organizaciju.

Winston C

pre 1 godinu

Pazi, za Miocica se smatra da je najbolji teskas a Kormie ga unakazio u ona 3 meca, samo sto je ovaj izdrzljiv kao kuce i on sam ne zna kako je pobedio
(boza, 05. mart 2023 08:38)

Velaskez, Dos Santos i Miocic u prajmu.. mislim da ovaj treci nema sta da trazi tu. Ali ajd sad.

Enter Sandman

pre 1 godinu

Najbolji je Nganou. Razvalio bi ovog sa tankim nogama.
(Ufo, 05. mart 2023 08:40)

Nganu bi prošao kao Siril.
(Dusanovo carstvo!, 05. mart 2023 12:11)

A Roki bi pobedio i jednog i drugog jer je on mnogo jak i pije živa jaja i juri kokoške.

buca

pre 1 godinu

Gane je trubadur,kao i Miocic trenutno...cekaj da vidimo da li ce da se bori sa Nganom pa da vidimo ishod!Bice Dzons patosiran u prvoj rundi!

Kosta

pre 1 godinu

NGANU BI OVOGA NAKAUTIRAO ZA 10 SEKUNDI.
(Darko markovic, 05. mart 2023 09:10)

Hahahaahhahaha veruj mi da ne bi znao sta ga je snaslo kad bi ga dohvatio Dzons

.

pre 1 godinu

Habib je goat. Jon na osnovu svog ponasanja van oktagona ne zaslužuje tu titulu
(Bio vido, 05. mart 2023 08:37)

Dzons ima vise odbrana pojasa u UFC-u nego sto Habib ima sveukupno borbi u UFC-u, tako da nemoj da tupis gluposti.

4k4.Dex

pre 1 godinu

Solidna glupost od "sporta" ovaj MMA stvarno ne znam kako su napravili ovakvu famu. Napravili ove oktagone i nabadaju ljude na zemlji i valjaju se. Samo boks i kick boks, ovo je baš glupost.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Pazi, za Miocica se smatra da je najbolji teskas a Kormie ga unakazio u ona 3 meca, samo sto je ovaj izdrzljiv kao kuce i on sam ne zna kako je pobedio
(boza, 05. mart 2023 08:38)

Dva puta je nokautirao DCija...

@boza

pre 1 godinu

Ima dosta nas koji mislimo da je Kejn Velaskez goat teske kategorije, a Miocic je klasican defanzivac koji je gasen kad god bi naleteo na kvalitet. UFC teska je odavno u problemima i ova borba je pravi pokazatelj

Pseudoharms

pre 1 godinu

Po komentarima i raspravi vidim da je većina ljubitelja sporta dosta mlađa, niko ne spominje velikane koji su se borili u Japanu. Ne shvatite me pogrešno, sport je mnogo napredovao od tada, ali ništa ne može zameniti uzbuđenje, kada u ring uđu monstrumi od po 120kg mišića, napunjeni svim mogućim nedozovljenim supstancama, i bez problema iznesu rundu od 10 minuta plus drugu od 5, ne stajući ni sekunde, sve sa dozvoljenim udarcima nogom u glavu, dok je protivnik na zemlji.

Ovo mu dođe kao soft verzija istog sporta.

Ivan kg

pre 1 godinu

Divan sport, plemenit i nadasve human.
Zato ih i drže u kavezima...
(+MAKSIM, 5. mart 2023 08:35)

U kavezima ih ke drze, tu se bore jer je tako najbezbednije, imas oslonac kad te neko dune.

Pedja J7

pre 1 godinu

Svi komentari na nivou "MOJ TATA BI PREBIO TVOG TATU"...

Evo ovako, najobjektivnije moguće, od nekoga ko je trenirao borilačke sportove 25-30 godina:
Ovog meča kao da nije ni bilo... Još 1000 da odrade ne bi ovako bilo. Ne kažem da bi Gane pobedio, ali bar bi se potukli.
Svaka čast Jonesu, ali realno imao je i dosta sreće da ovako završi.
Nisu razmenili NIJEDAN udarac. Po 1 low kick, i onda ovo gušenje...

Rematch neophodan...
Ništa nismo videli...

mateo

pre 1 godinu

miocic daleko najveci jer je najvise titula obranio a to je rekao i jones, cormier i ostali borci. kao u tenisu nole i rafa koji su najvise grand slamova osvojili. ovog jonesa ce miocic bez problema prebit a najjaci od svih je ngannou.

TrustMeBro

pre 1 godinu

Sumnjiv mec, ako se u MMA odluce za namestaljke, ide se na poluge, bez jakih udaraca. Jones jedva docekao da Ngannou ode, koji na ovakav cirkus nikad ne bi pristao. A kao hoce Miocica, polupenzionera, kome su Ngannou i mecevi sa Cormierom skratili zivot za 10 godina. Neka se bori sa Blaydes-om.

Neo@

pre 1 godinu

Ma dajte bre ljudi...Kad sam ga gledao prvi put, mislio sam to je, nema savršenije. Ali kada se saznalo da je lik čist prevarant i redovan konzument dopinga, nema svrhe pričati nešto o njemu!
Lik ne poštuje svoje protivnike, svoje vrhunsko znanje u sportu kojim se bavi, običan uplašeni slabić koji misli da mu telo i znanje nije dovoljno za tron, možda i egoističan lik bolestan čega, bez obzira...

Enter Sandman

pre 1 godinu

NGANU BI OVOGA NAKAUTIRAO ZA 10 SEKUNDI.
(Darko markovic, 05. mart 2023 09:10)

Hahahaahhahaha veruj mi da ne bi znao sta ga je snaslo kad bi ga dohvatio Dzons
(Kosta, 05. mart 2023 09:19)

A moj tata je mlogo jak i on bi pebio i Nganu i Džonsa.
I ako budem dobal u vrticu kupice mi boklelske lukavice.

ctrl

pre 1 godinu

Namešten meč i to prilično jadno i providno. Jon Jones je trenutno najpopularniji UFC borac, čovek koji diže hype, pravi gledanost, donosi lovu. Gane je ušao da izgubi, ništa ne pokušava, baca se licem na pod, ne brani se adekvatno, ne pokušava da kontroliše ruke Jona Jonesa, namešta se na davljenje i sve se završava bez ikakve štete po oba borca.
(Ribolovac, 05. mart 2023 09:42)

Jeste, Gane 2. put izgubio mec za titulu i prakticno ovom prejadnom predstavom od sinoc ugasio sebi karijeru... A i UFC namesta pobedu liku od 36. godina i gasi karijere mladjim borcima jer, logicno, nece da imaju superstara u narednim godinama. Takodje ima smisla i da treba namestaljka najboljem borcu svih vremena, najmladjem sampionu ikada, liku koji je u godinama kada je Gane debitovao u UFC imao DESET odbranjenih titula itd. Ali zna Ribolovac bolje, kaze nije mu ruke kontrolisao dobro. Svaka cast za komentar, stvarno nema puno takvih.

aca

pre 1 godinu

NGANU BI OVOGA NAKAUTIRAO ZA 10 SEKUNDI.
(Darko markovic, 05. mart 2023 09:10)

Ganea je pobedio odlukom nakon 5 rundi, JJ ga sredio u prvoj.

dzudzu

pre 1 godinu

Auu kakva namestaljka.. Ovo je katastrofa, sramota ufc, sramota za borce koji su pristali da se sramote za lovu,stipe miocic ce ga razmontirati od batina

Tor

pre 1 godinu

namestaljka,providna giljotina,nejak stisak da bi ovaj tapkao
(xtrim, 5. mart 2023 08:49)

Vidi se da gledas sport par nedelja. Videli bi tebe da te dzons uhvati u ovo, vec je zavrsavao sa ovom istom, netipicnom, giljotinom. Ovde ide nadlaktica ispod brade a ne biceps. Mnogo opasnije i brza giljotina i ne izvodi je svako tacnije retko ko ali dzons cesto. Mnogo lakse ti udje ispod brade tj dodje do vrata i zato i moze da se izvodi i stojeci a prednje strane lako. Kad je poveze s drugom, tapkao bi svako vrlo brzo a tebe bi verujem za 2sec sa tom giljotinom i uspavao ako ne i nesto gore

Betonka

pre 1 godinu

Gane je prošle godine namučio Nganua, čak mislim da je bio bolji od njega, iako je Frensis ušao u taj meč potpuno van forme, fokusa, motiva.
Bilo bi lepo videti Jonesa i Nganua, od toga nema ništa naravno.

dd

pre 1 godinu

mislite najbolji od dopingovanih boraca???

ja bi voleo da vidim mec izmedju ovog Jonsa i Nganua,samo da je Jons cist da ne koristi vise dop.Nganu bi ga poslao na ortopediju i kod plasticnog hirurga da mu dotera facu!

taj Jons je vec bio suspendovan godinu dana jer je koristio sve i svasta.

Orka

pre 1 godinu

Džons ima titule,u dve kategorije.
Miocic,Nganu,i ostala boranija u jednu.Kako oni mogu da budu bolji od n,jega.Dzons je najbolji svih vremena,Odbranio je devet puta titulu u polu teskoj.

Enter Sandman

pre 1 godinu

Solidna glupost od "sporta" ovaj MMA stvarno ne znam kako su napravili ovakvu famu. Napravili ove oktagone i nabadaju ljude na zemlji i valjaju se. Samo boks i kick boks, ovo je baš glupost.
(4k4.Dex, 05. mart 2023 09:44)

K1 je majka.

cosko

pre 1 godinu

Dobijaju protivnike za podizanje samopouzdanja,ne kazem da Dzons nije jedan od najvecih,to jeste ali za titulu dobija nekog koji prvo nije pravi sampion,drugo koji ima nula odbranu, u parteru i rvanju cista nula, pa nije ovo K1 stvarno bilo je jasno ko dan kako ce da se zavrsi ko se malo razume,trenutno nema neke jake konkurencije u UFC-u.Svaka kategorija je ocajna,Dzons je u karijeri od ozbiljnih protivnika imao DC-a i Gustafsona,Rejesa i Santosa cak je u nekim okrsajima bilo bas tesno jer je sa njima pobedio nekako na poene, ali dobro sigurno je zasluzeno jedan od najboljih ima tehniku podjednako je jak na svakom terenu ali ovakvi mecevi su smesni kao Konoru kad se isto vratio zarad podizanja samopouzdanja dobije neku zrtvu da se izivljava.Dzons je vrlo inteligentan video dobru priliku da uzme titulu na poklon i uleteo u pravom trenutku .
Trenutno se ovo ne gleda bar meni je strasno UFC dosadio.
Lep pozdrav

Drale

pre 1 godinu

herkurac@ a ti si mi kao neki stručnjak? Tvoj idol ni sam ne zna kako je preživeo svoju zadnju borbu a tebe najbolje opisuje zadnjih 5 slova tvoga nicka. Sorry :)

Aleksa 78

pre 1 godinu

4k4 Dex- znači po tebi je rvanje i džudo glupost?? Meni je glupost udaranje u glavu kad si na zemlji, to je najveća zamerka i treba to izbaciti.

Dalmatinac

pre 1 godinu

Dva puta je nokautirao DCija...
(Dusanovo carstvo!, 5. mart 2023 12:10)

Nije točno. Jednom ga je nokautirao, a drugi put ga je dobio jednoglasnom odlukom sudaca.

drula

pre 1 godinu

Ko god je pratio meč Nganu i Miocic je mogao videti najveću snagu ikada. Bilo je teško za gledati.
Nganu je slomio nogu i sada se vraća posle povrede.
Sve se tempira za najveću borbu pa onda i revanš Jones vs Nganu.

први српски бек

pre 1 godinu

Habib je goat. Jon na osnovu svog ponasanja van oktagona ne zaslužuje tu titulu
(Bio vido, 05. mart 2023 08:37)
Iskasapio ga Dzon Dzons.

herkurac

pre 1 godinu

herkurac@ a ti si mi kao neki stručnjak? Tvoj idol ni sam ne zna kako je preživeo svoju zadnju borbu a tebe najbolje opisuje zadnjih 5 slova tvoga nicka. Sorry :)
(Drale

a tebe najbolje opisuju sledeće reči : budala koja srče pesak

boza

pre 1 godinu

Pazi, za Miocica se smatra da je najbolji teskas a Kormie ga unakazio u ona 3 meca, samo sto je ovaj izdrzljiv kao kuce i on sam ne zna kako je pobedio

Vex

pre 1 godinu

Ko je najveci? Pa onaj ko je obranio titulu najvise puta!A to je Stipe Miocic. Ali Srbi koji o svemu imaju najvece znanje kazu ma kakvi on je slabic "bezi po ringu".. i tako

Oliver

pre 1 godinu

Habib je goat. Jon na osnovu svog ponasanja van oktagona ne zaslužuje tu titulu
(Bio vido, 05. mart 2023 08:37)

Habib je mozda goat za pilićarsku kategotriju do 35kg, ovde se radi o pravom borcu i pravoj kategoriji i nema sumnje da je Dzons tata svima

Kosta

pre 1 godinu

NGANU BI OVOGA NAKAUTIRAO ZA 10 SEKUNDI.
(Darko markovic, 05. mart 2023 09:10)

Hahahaahhahaha veruj mi da ne bi znao sta ga je snaslo kad bi ga dohvatio Dzons

@boza

pre 1 godinu

Ima dosta nas koji mislimo da je Kejn Velaskez goat teske kategorije, a Miocic je klasican defanzivac koji je gasen kad god bi naleteo na kvalitet. UFC teska je odavno u problemima i ova borba je pravi pokazatelj

Ribolovac

pre 1 godinu

Namešten meč i to prilično jadno i providno. Jon Jones je trenutno najpopularniji UFC borac, čovek koji diže hype, pravi gledanost, donosi lovu. Gane je ušao da izgubi, ništa ne pokušava, baca se licem na pod, ne brani se adekvatno, ne pokušava da kontroliše ruke Jona Jonesa, namešta se na davljenje i sve se završava bez ikakve štete po oba borca.

4k4.Dex

pre 1 godinu

Solidna glupost od "sporta" ovaj MMA stvarno ne znam kako su napravili ovakvu famu. Napravili ove oktagone i nabadaju ljude na zemlji i valjaju se. Samo boks i kick boks, ovo je baš glupost.

Orka

pre 1 godinu

Džons ima titule,u dve kategorije.
Miocic,Nganu,i ostala boranija u jednu.Kako oni mogu da budu bolji od n,jega.Dzons je najbolji svih vremena,Odbranio je devet puta titulu u polu teskoj.

buca

pre 1 godinu

Gane je trubadur,kao i Miocic trenutno...cekaj da vidimo da li ce da se bori sa Nganom pa da vidimo ishod!Bice Dzons patosiran u prvoj rundi!

herkurac

pre 1 godinu

ima dosta nas koji mislimo da je Kejn Velaskez goat teske kategorije, a Miocic je klasican defanzivac koji je gasen kad god bi naleteo na kvalitet.

"dosta vas" stručnjaka - po čemu je velaskez to goat ? možda se tebi najviše sviđa najljepši ti je ali po čemu ? nganou je obećavao i vjerovatno bi prebio sve ali jer odustao i ostaje stipe najveći jer ima najviše titula obranjenih a "dosta vas" kojima je to nepodnošljivo :) sorry

mateo

pre 1 godinu

miocic daleko najveci jer je najvise titula obranio a to je rekao i jones, cormier i ostali borci. kao u tenisu nole i rafa koji su najvise grand slamova osvojili. ovog jonesa ce miocic bez problema prebit a najjaci od svih je ngannou.

Specialac

pre 1 godinu

Realno kad pogledamo sve ukupno ovo je najopasniji borac ikada. Snaga, brzina, repertoar udaraca…ne znas odakle ti preti, sta ti sledi, strasno.

Winston C

pre 1 godinu

Pazi, za Miocica se smatra da je najbolji teskas a Kormie ga unakazio u ona 3 meca, samo sto je ovaj izdrzljiv kao kuce i on sam ne zna kako je pobedio
(boza, 05. mart 2023 08:38)

Velaskez, Dos Santos i Miocic u prajmu.. mislim da ovaj treci nema sta da trazi tu. Ali ajd sad.

Ivan kg

pre 1 godinu

Divan sport, plemenit i nadasve human.
Zato ih i drže u kavezima...
(+MAKSIM, 5. mart 2023 08:35)

U kavezima ih ke drze, tu se bore jer je tako najbezbednije, imas oslonac kad te neko dune.

drula

pre 1 godinu

Ko god je pratio meč Nganu i Miocic je mogao videti najveću snagu ikada. Bilo je teško za gledati.
Nganu je slomio nogu i sada se vraća posle povrede.
Sve se tempira za najveću borbu pa onda i revanš Jones vs Nganu.

Tor

pre 1 godinu

namestaljka,providna giljotina,nejak stisak da bi ovaj tapkao
(xtrim, 5. mart 2023 08:49)

Vidi se da gledas sport par nedelja. Videli bi tebe da te dzons uhvati u ovo, vec je zavrsavao sa ovom istom, netipicnom, giljotinom. Ovde ide nadlaktica ispod brade a ne biceps. Mnogo opasnije i brza giljotina i ne izvodi je svako tacnije retko ko ali dzons cesto. Mnogo lakse ti udje ispod brade tj dodje do vrata i zato i moze da se izvodi i stojeci a prednje strane lako. Kad je poveze s drugom, tapkao bi svako vrlo brzo a tebe bi verujem za 2sec sa tom giljotinom i uspavao ako ne i nesto gore

aca

pre 1 godinu

NGANU BI OVOGA NAKAUTIRAO ZA 10 SEKUNDI.
(Darko markovic, 05. mart 2023 09:10)

Ganea je pobedio odlukom nakon 5 rundi, JJ ga sredio u prvoj.

Pseudoharms

pre 1 godinu

Po komentarima i raspravi vidim da je većina ljubitelja sporta dosta mlađa, niko ne spominje velikane koji su se borili u Japanu. Ne shvatite me pogrešno, sport je mnogo napredovao od tada, ali ništa ne može zameniti uzbuđenje, kada u ring uđu monstrumi od po 120kg mišića, napunjeni svim mogućim nedozovljenim supstancama, i bez problema iznesu rundu od 10 minuta plus drugu od 5, ne stajući ni sekunde, sve sa dozvoljenim udarcima nogom u glavu, dok je protivnik na zemlji.

Ovo mu dođe kao soft verzija istog sporta.

Neo@

pre 1 godinu

Ma dajte bre ljudi...Kad sam ga gledao prvi put, mislio sam to je, nema savršenije. Ali kada se saznalo da je lik čist prevarant i redovan konzument dopinga, nema svrhe pričati nešto o njemu!
Lik ne poštuje svoje protivnike, svoje vrhunsko znanje u sportu kojim se bavi, običan uplašeni slabić koji misli da mu telo i znanje nije dovoljno za tron, možda i egoističan lik bolestan čega, bez obzira...

aca

pre 1 godinu

Pazi, za Miocica se smatra da je najbolji teskas a Kormie ga unakazio u ona 3 meca, samo sto je ovaj izdrzljiv kao kuce i on sam ne zna kako je pobedio
(boza, 05. mart 2023 08:38)

Gledaju se pobede, ne umetnicki dojam. Enganu bi bio bolji da nije napustio organizaciju.

TrustMeBro

pre 1 godinu

Sumnjiv mec, ako se u MMA odluce za namestaljke, ide se na poluge, bez jakih udaraca. Jones jedva docekao da Ngannou ode, koji na ovakav cirkus nikad ne bi pristao. A kao hoce Miocica, polupenzionera, kome su Ngannou i mecevi sa Cormierom skratili zivot za 10 godina. Neka se bori sa Blaydes-om.

Enter Sandman

pre 1 godinu

Solidna glupost od "sporta" ovaj MMA stvarno ne znam kako su napravili ovakvu famu. Napravili ove oktagone i nabadaju ljude na zemlji i valjaju se. Samo boks i kick boks, ovo je baš glupost.
(4k4.Dex, 05. mart 2023 09:44)

K1 je majka.

dzudzu

pre 1 godinu

Auu kakva namestaljka.. Ovo je katastrofa, sramota ufc, sramota za borce koji su pristali da se sramote za lovu,stipe miocic ce ga razmontirati od batina

Aleksa 78

pre 1 godinu

4k4 Dex- znači po tebi je rvanje i džudo glupost?? Meni je glupost udaranje u glavu kad si na zemlji, to je najveća zamerka i treba to izbaciti.

.

pre 1 godinu

Habib je goat. Jon na osnovu svog ponasanja van oktagona ne zaslužuje tu titulu
(Bio vido, 05. mart 2023 08:37)

Dzons ima vise odbrana pojasa u UFC-u nego sto Habib ima sveukupno borbi u UFC-u, tako da nemoj da tupis gluposti.

aca

pre 1 godinu

Miocic je vec u poznim godinama i dugo se nije borio, verujem da bi ga relativno lako pobedio. Daleko od toga da se JJ bilo koga plasi ali trenutno (od kad nema Enganua)najtezi protvnik je Pavlovič. Mada mislim da zeli borbu sa Miocicem pre svega jer se ovaj vodi kao najbolji svih vremena. Jos njega da pobedi i nema koga od najboljih nije pobedio.

ctrl

pre 1 godinu

Namešten meč i to prilično jadno i providno. Jon Jones je trenutno najpopularniji UFC borac, čovek koji diže hype, pravi gledanost, donosi lovu. Gane je ušao da izgubi, ništa ne pokušava, baca se licem na pod, ne brani se adekvatno, ne pokušava da kontroliše ruke Jona Jonesa, namešta se na davljenje i sve se završava bez ikakve štete po oba borca.
(Ribolovac, 05. mart 2023 09:42)

Jeste, Gane 2. put izgubio mec za titulu i prakticno ovom prejadnom predstavom od sinoc ugasio sebi karijeru... A i UFC namesta pobedu liku od 36. godina i gasi karijere mladjim borcima jer, logicno, nece da imaju superstara u narednim godinama. Takodje ima smisla i da treba namestaljka najboljem borcu svih vremena, najmladjem sampionu ikada, liku koji je u godinama kada je Gane debitovao u UFC imao DESET odbranjenih titula itd. Ali zna Ribolovac bolje, kaze nije mu ruke kontrolisao dobro. Svaka cast za komentar, stvarno nema puno takvih.

cosko

pre 1 godinu

Dobijaju protivnike za podizanje samopouzdanja,ne kazem da Dzons nije jedan od najvecih,to jeste ali za titulu dobija nekog koji prvo nije pravi sampion,drugo koji ima nula odbranu, u parteru i rvanju cista nula, pa nije ovo K1 stvarno bilo je jasno ko dan kako ce da se zavrsi ko se malo razume,trenutno nema neke jake konkurencije u UFC-u.Svaka kategorija je ocajna,Dzons je u karijeri od ozbiljnih protivnika imao DC-a i Gustafsona,Rejesa i Santosa cak je u nekim okrsajima bilo bas tesno jer je sa njima pobedio nekako na poene, ali dobro sigurno je zasluzeno jedan od najboljih ima tehniku podjednako je jak na svakom terenu ali ovakvi mecevi su smesni kao Konoru kad se isto vratio zarad podizanja samopouzdanja dobije neku zrtvu da se izivljava.Dzons je vrlo inteligentan video dobru priliku da uzme titulu na poklon i uleteo u pravom trenutku .
Trenutno se ovo ne gleda bar meni je strasno UFC dosadio.
Lep pozdrav

dd

pre 1 godinu

mislite najbolji od dopingovanih boraca???

ja bi voleo da vidim mec izmedju ovog Jonsa i Nganua,samo da je Jons cist da ne koristi vise dop.Nganu bi ga poslao na ortopediju i kod plasticnog hirurga da mu dotera facu!

taj Jons je vec bio suspendovan godinu dana jer je koristio sve i svasta.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Pazi, za Miocica se smatra da je najbolji teskas a Kormie ga unakazio u ona 3 meca, samo sto je ovaj izdrzljiv kao kuce i on sam ne zna kako je pobedio
(boza, 05. mart 2023 08:38)

Dva puta je nokautirao DCija...

Drale

pre 1 godinu

herkurac@ a ti si mi kao neki stručnjak? Tvoj idol ni sam ne zna kako je preživeo svoju zadnju borbu a tebe najbolje opisuje zadnjih 5 slova tvoga nicka. Sorry :)

Betonka

pre 1 godinu

Gane je prošle godine namučio Nganua, čak mislim da je bio bolji od njega, iako je Frensis ušao u taj meč potpuno van forme, fokusa, motiva.
Bilo bi lepo videti Jonesa i Nganua, od toga nema ništa naravno.

први српски бек

pre 1 godinu

Habib je goat. Jon na osnovu svog ponasanja van oktagona ne zaslužuje tu titulu
(Bio vido, 05. mart 2023 08:37)
Iskasapio ga Dzon Dzons.

Dalmatinac

pre 1 godinu

Miocic je klasican defanzivac koji je gasen kad god bi naleteo na kvalitet.
(@boza, 5. mart 2023 08:49)

Pa krenimo redom.... Prvu titulu svjetskog prvaka osvojio je pobjedom knock outom nad jednim od najvećih, Fabriziom Werdumom. Potom je branio titulu i knock outom dobio Alistaira Overeema, a nakon njega titulu je obranio tehničkim knock outom protiv Juniora Dos Santosa, da bi nakon njega dobio Ngannoua na bodove, ali ga je propisno prebio ko mačku. Titulu gubi u meču protiv Cormiera i to nakon uboda prstom u oko (što je na koncu i sam Cormier priznao), no titulu vraća već u sljedećm meču kad je udarcima u tijelo, a potom i u glavu dobio Cormiera koji još uvijek traži rebra i jetru. Trećim mečem protiv Cormiera dobija na bodove, a koliko je bio bolji vidi se na Cormierovoj natečenoj glavi. Sljedeći meč je i poraz protiv tada definitivno boljeg Ngannoua što mu je bio i zadnji meč jer ga je Dana White stavio "sa strane" zbog ranijih nesuglasica. Dakle Miočić je dva puta osvajao i četiri puta branio titulu najboljeg teškaša što nikome nikada prije njega nije pošlo za rukom, a sve te borbe su bile protiv najtežih mogućih protivnika. Reći da je gašen kad bi naletio na kvalitet jednako je reći da Novak Đoković nije najbolji tenisač svih vremena jer je eto izgubio protiv Medvedeva.

Enter Sandman

pre 1 godinu

Najbolji je Nganou. Razvalio bi ovog sa tankim nogama.
(Ufo, 05. mart 2023 08:40)

Nganu bi prošao kao Siril.
(Dusanovo carstvo!, 05. mart 2023 12:11)

A Roki bi pobedio i jednog i drugog jer je on mnogo jak i pije živa jaja i juri kokoške.

Enter Sandman

pre 1 godinu

NGANU BI OVOGA NAKAUTIRAO ZA 10 SEKUNDI.
(Darko markovic, 05. mart 2023 09:10)

Hahahaahhahaha veruj mi da ne bi znao sta ga je snaslo kad bi ga dohvatio Dzons
(Kosta, 05. mart 2023 09:19)

A moj tata je mlogo jak i on bi pebio i Nganu i Džonsa.
I ako budem dobal u vrticu kupice mi boklelske lukavice.

Pedja J7

pre 1 godinu

Svi komentari na nivou "MOJ TATA BI PREBIO TVOG TATU"...

Evo ovako, najobjektivnije moguće, od nekoga ko je trenirao borilačke sportove 25-30 godina:
Ovog meča kao da nije ni bilo... Još 1000 da odrade ne bi ovako bilo. Ne kažem da bi Gane pobedio, ali bar bi se potukli.
Svaka čast Jonesu, ali realno imao je i dosta sreće da ovako završi.
Nisu razmenili NIJEDAN udarac. Po 1 low kick, i onda ovo gušenje...

Rematch neophodan...
Ništa nismo videli...

Dalmatinac

pre 1 godinu

Dva puta je nokautirao DCija...
(Dusanovo carstvo!, 5. mart 2023 12:10)

Nije točno. Jednom ga je nokautirao, a drugi put ga je dobio jednoglasnom odlukom sudaca.

herkurac

pre 1 godinu

herkurac@ a ti si mi kao neki stručnjak? Tvoj idol ni sam ne zna kako je preživeo svoju zadnju borbu a tebe najbolje opisuje zadnjih 5 slova tvoga nicka. Sorry :)
(Drale

a tebe najbolje opisuju sledeće reči : budala koja srče pesak