Najbolji borci koji nikada nisu bili šampioni

Popularni portal MMAJunkie obelodanio je listu od 14 najboljih boraca koji nikada nisu osvojili šampionski pojas.

Izvor: Stefan Nikoliæ

Sreda, 26.02.2020.

10:21

Najbolji borci koji nikada nisu bili šampioni
Photo by Steven Ryan/Getty Images

Svakom borcu je cilj da bude svetski šampion u svojoj kategoriji, jer ukoliko to ne žele onda i ne treba da se bave borilačkim veštinama, tako bar oni kažu.

Ipak, postoji veliki broj vrhunskih MMA boraca, ljudi koji su se takmičili, a neki se i dalje takmiče, na vrhunskom nivou bez da su osetili slast šampionskog pojasa.

Lista počinje sa Džozefom Benavidesom. Suprug lepe UFC voditeljke Megan Olivi ima sjajan učinak u UFC–u, ali nikada nije bio šampion. Ruku na srce, to sve može da se promeni već u subotu kada se Benavides sastaje sa Denisom Figeredom.

Njih dvojica se bore za pojas šampiona muva kategorije, a Benavidesu je ovo treća borba za pojas. Njega je dva puta pobeđivao čuveni "Majti Maus", Demetrijus Džonson.
Photo by Sarah Stier/Getty Images
Sledeći na našoj listi je Donald "Kauboj" Seroni. Iako se radi o čoveku sa najviše pobeda u UFC, najviše nokdauna i najviše bonusa, on nikada u karijeri nije osvojio šampionski pojas.

Seroni je u jednom momentu imao osam vezanih pobeda, ali je u borbi za pojas bio poražen od Rafaela dos Anžusa, tadašnjeg prvaka lake kategorije.
Photo by Steve Marcus/Getty Images
Nejt Dijaz je jedan od najpopularnijih UFC boraca. Njegov put ka eliti je već bio tema o kojoj smo govorili, ali je Dijaz posle odličnih nastupa u "Ultimate Fighter" serijalu ostao "kratak" za zlatno odličje.

Njegova poslednja borba završila se tehničkim nokautom, kada je bolji od njega bio Horhe Masvidal. Nik Dijaz. Nik je Nejtov stariji brat i radi se o sjajnom borcu koji je Nejta uvukao u čitavu priču.

Nik je bio šampion "Strajkfors" organizacije, ali u UFC diviziji nikada nije uspeo da bude šampion, iako je imao neke značajne borbe poput one sa Karlosom Konditom koji je odbranio pojas, pa i sa Džordž Sent Pjerom kada se činilo da je Kanađanin varao, ali to nikad nije dokazano. Ovu listu dopunjavaju Juraja Fejber, Aleksander Gustafson (čovek koji je umalo porazio i Danijela Kormijea i Džona Džonsa, ali je ipak od obojice izgubio), Den Henderson, Rori Mekdonald (sada član Belatora i čovek koji je prilično mučio Nejta Dijaza), Demijan Maja, Horhe Masvidal (koji će najverovatnije imati borbu za pojas sa Kamaru Usmanom), Gegard Musasi, Frensis Nganu, Alister Overim i za kraj, Joel Romero koji se u martu bori za pojas srednje kategorije protiv Izraela Adesanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: