Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 06.01.2022.

13:00

Vilijams dobio tužbu – stiže 35 miliona

Ekipa Vilijamsa iz Formule 1 dobiće finansijsku "injekciju" nakon dobijene tužbe.

Izvor: SN

Autor: SN

Vilijams dobio tužbu – stiže 35 miliona
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Vilijams Rejsing je tužio kompaniju Rokit za neispunjene sponzorske obaveze i sud je presudio u njihovu korist, pa im sledi "injekcija" od 35 miliona dolara.

Vilijams i Rokit su 28. juna 2020. godine završili saradnju iako su 2019. godine potpisali petogodišnji ugovor po kom je trebalo da plaćaju 5 miliona funti u određenim vremenskim intervalima.

Pošto dogovoreni novac nije bio uplaćen ni nakon raskida ugovora, Vilijams je otišao na sud koji je presudio u njihovu korist i stiže im ukupno 35 miliona dolara u koji su uračunata zakasnela plaćanja kao i kamate.

Za narednu sezonu Formule 1 su najavljena promenjena pravila pa ćemo videti da li će Vilijams moći da ispuni uslove da opet bude konkurentan, a ovih 35 miliona sigurno mogu da uđu u "salary cap".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

21 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu