Izvor: B92

Temperature u glavnom gradu Finske početkom zime mogu da se spuste na nulti podeljak Celzijusove skale, pa ne čudi što većina turista tada odlučuje da poseti neke toplije destinacije.

Međutim, ako ste bili jedna od onih osoba koje su u novembru skupile hrabrost i odlučile da se suoče s neprijatnim vremenskim uslovima, u Helsinkiju vas je dočekao jedan od najboljih turističkih pozdrava na svetu.

Jedan od korisnika Redita u ponedeljak je objavio fotografiju bilborda ispred glavnog gradskog aerodroma na kojem piše “Nijedan normalan turista ne bi došao u Helsinki u novembru. Osim tebe, ti si opak. Dobro došao”.

Portparol kampanje Vizit Finland potvrdio je u međuvremenu za Indy100 da je reč o pravom sloganu koji se pojavio na banerima širom grada. Njega su osmislili posetioci tehnološke konferencije Slaš, koja je bila održana u Helsinkiju prošle nedelje.

“Kada je reč o vremenskim prilikama, Helsinki u novembru je jedno od najgorih mesta koje možete da zamislite. Naši zaposleni su oduvek težili originalnosti i otvorenosti, tako da smo se potrudili da izvučemo najbolje iz tog us***og vremena”, rekla je Marijana Vikula, izvršna direktorka kompanije Slaš.

A sign by the airport in Helsinki, Finland.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.