Izvor: B92

Osoblje aviona izbacilo je putnika pre poletanja jer je njihovim koleginicama uputio neumesni komentar, pri čemu su se one osetile uvređenim.

Amber Nelson postavila je status na profilu na Fejsbuku u kom je opisala neprijatnu situaciju u kojoj se našla.

Nelsonove se spremala za poletanje sa aerodroma u Sijetlu, kada je jedan putnik glasni izgovorio neukusan komentar o njenoj koleginici.

Amber je napisala: “Danas sam doživela jedno iskustvo koje samo pokazuje kako je to biti žena danas u svetu.“

Ona i njena koleginica pokazivale su proveru bezbednosti, kada im je jedan putnik uzviknuo pred svima “Uu, seksi“, i to u trenutku kada su demonstrirale kako se koristi pojas za spasavanje.

“Sedeo je na sedištu u sredini, a sa njegove obe strane sedele su žene, kojima je očigledno bilo neprijatno. Ispred njega sedela je žena sa kojom sam razmenila pogled pun nelagodnosti.“

“Svaka žena je bar jednom prošla kroz ovo ponižavajuće iskustvo. Bile smo primorane da budemu u avionu sa čovekom koji očigledno ne ume da poštuje žene i koji nas vidi kao da smo tu radi njegove lične zabave.“

Putnik se kasnije pravdao kako se samo “poigravao“ i da nije uradio ništa loše, ali je tim odlučio da bi trebalo da preduzme nešto. U tom trenutku ušao je jedan od članova osoblja i zamolio nepristojnog putnika da uzme svoje stvari i napusti avion.

“Počastvovana sam i kao zaposleni aviokompanije, i kao žena. Oni su podržali svoje osoblje, ali i ostale u avionu koju su bili pogođeni i poniženi nezrelim ponašanjem i nepoštovanjem. Hvala vam što ste shvatili situaciju ozbiljno.“

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.